Πόλεμος Φώφης -Βενιζέλου με αφορμή το ΕΣΡ

18:32 4/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Η κρίση που σοβούσε στις σχέσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον προκάτοχό της ξέσπασε, με αφορμή τη θετική ψήφο του κόμματος στις τροποποιημένες διατάξεις για το ΕΣΡ, που έφερε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του με το «ναι» του ΠΑΣΟΚ,

δήλωσε ότι αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή θα ψήφιζε «όχι» διότι το Σύνταγμα προβλέπει «αποκλειστική αρμοδιότητα» και όχι απλώς «σύμφωνη γνώμη» του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, και υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα για να συζητήσει το θέμα, όπως ζήτησε ο ίδιος.

Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε το «γάντι» και δια του εκπροσώπου της απάντησε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ανδρέα Λοβέρδου. Δηλαδή, ότι δεν αποφάσισε εκείνη, αλλά το συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και, μάλιστα, ομόφωνα. Πρόσθεσε δε ότι είχε προσκληθεί και ο ίδιος, ωστόσο δεν προσήλθε.

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η βαθιά διαφωνία του «πρώην» με την πολιτική στρατηγική της «νυν». Ο κ. Βενιζέλος διαφωνεί 100% με την πολιτική ίσων αποστάσεων από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και φαίνεται να εκτιμά ότι πίσω από τις λέξεις της ηγεσίας κρύβεται η επιθυμία της να έρθει πιο κοντά με τον Σύριζα, προοπτικά -κάτι που ο ίδιος θεωρεί «αιτία πολέμου». Όπως, επίσης, και την ενδεχόμενη ένταξη του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Για το τελευταίο, μίλησε το πρωί στον Σκάι και άφησε σαφώς να εννοηθεί πως αν συμβεί θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα