Πολάκης: Δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας

09:03 21/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απηύθυνε ομιλία όπου επανέλαβε τα όσα λέει ο πρωθυπουργός πως δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα.

Όπως είπε ο κ. Πολάκης «οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία που λέει ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ πρόσθετης λιτότητας» και επεσήμανε πως ακόμη

και «εάν υπάρξει νομοθέτηση κάποιων μέτρων», θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη και «θα προβλέπεται ισόποση ανακούφιση, από άλλα μέτρα».

Επίσης, συμπλήρωσε πως «τα όποια μέτρα παρθούν για το 2019 και έως το 2025 είναι κενό γράμμα εάν δεν υπάρχει ταυτόχρονη, στο επόμενο Eurogroup, ρύθμιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων που έχουν να κάνουν με το χρέος«.

Επιτέθηκε εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία και τόνισε πως θα υπάρξει ενίσχυση από την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Οι θεσμοί έκαναν βήμα πίσω. Υπήρχε ένα σχέδιο που, από ό,τι φαίνεται μετά και τη σημερινή εξέλιξη, απέβλεπε στην καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης ώστε να μην ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση με την οποία μπορεί η χώρα μας να διοχετεύσει σε επενδύσεις και στην πραγματική οικονομία από 3 δισ. ευρώ έως 6 δισ. ευρώ.

Επιχειρούσαν να μας οδηγήσουν πάλι σε μια κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να ρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν προτιμούν μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα αλλά τους υποτακτικούς που είχαν τόσα χρόνια και έκαναν δουλειές με την Siemens και Novartis, και αυτό θέλει να υπηρετήσει ο κ. (Κυριάκος) Μητσοτάκης από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας«, είπε ο κ. Πολάκης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο είπε ότι αποτέλεσε μηχανισμό μέσω του οποίου «ταΐζονταν τα ΜΜΕ για να λιβανίζουν τους πολιτικούς μας προκατόχους» και οι υποθέσεις του «ακουμπούν άτομα που βρίσκονται πολύ ψηλά», ενώ έκανε λόγο για καθυστερήσεις στη δικαστική εκκαθάριση υποθέσεων που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα «ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015«.

«Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ενώ η δικαιοσύνη κάνει ένα χρόνο να τα εξετάσει μια υπόθεση και ακόμη δεν έχει απαγγείλει κατηγορίες, σε 20 ημέρες στέλνει αίτηση άρση ασυλίας στη Βουλή για να άρει την ασυλία και να πας να μιλήσεις για την ίδια υπόθεση», ανέφερε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα