Ποιος ήταν ο μακελάρης του Ορλάντο – Σοκ από τις μαρτυρίες

12:57 13/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο Ομάρ Ματίν τηλεφώνησε στην αστυνομία, «όρκίζομαι πίστη στον Αλλάχ» είπε και λίγα λεπτά μετά εισέβαλε στο gay club Pulse στο κέντρο του Ορλάντο της Φλόριντα σκορπώντας τον θάνατο στα ανυποψίαστα θύματα στην πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ

Πενήντα άτομα σκοτώθηκαν ενώ 53 ακόμη νοσηλεύονται. Κάτοικοι της πόλης έχουν σχηματίσει ουρές έξω από το νοσοκομείο για να δώσουν αίμα προκειμένου να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους.

Μάι εβδομάδα πριν από

την τρομοκρατική ενέργειά του ο Ματίν είχε αγοράσει όπλα καθώς είχε και άδεια οπλοφορίας παρά το γεγονός ότι ο άνδρας ήταν υπό έρευνα του FBI. Είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν και αφού ερευνήθηκε αφέθηκε ελεύθερος. «Το FBI έλαβε γνώση για την ύπαρξή του όταν εκείνος είχε προβεί σε κάποια σχόλια μιλώντας σε συναδέλφους του με τα οποία άφηνε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως έχει διασυνδέσεις με τρομοκράτες» δήλωσε ο Ρόναλντ Χόπερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και διευκρίνισε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ τον είχε ανακρίνει δύο φορές. Ο Όμαρ Σιντίκι Ματίν, ήταν 29 ετών κι είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, επρόκειτο για έναν Αμερικανό υπήκοο αφγανικής καταγωγής, ο οποίος ζούσε περίπου 200 χλμ. νοτιοανατολικά του Ορλάντο, στην πόλη Πορτ Σεντ Λούσι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Το 2007 η εταιρεία σεκιούριτι G4S στην οποία είχε προσληφθεί δεν εντόπισε κάτι ανησυχητικό στη συμπεριφορά του κατά τους δύο ελέγχους στους οποίους υπέβαλε τον εργαζόμενό της. «Ο Ματίν υποβλήθηκε σε έλεγχο (…) όταν είχε προσληφθεί το 2007 και ο έλεγχος δεν αποκάλυψε τίποτε ανησυχητικό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της G4S σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Ο έλεγχός του επαναλήφθηκε το 2013 χωρίς (να προκύψει) κανένα εύρημα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ενημερώθηκε το 2013 ότι ο Ματίν είχε ανακριθεί από το FBI αλλά η έρευνα έκλεισε, ανέφερε ακόμη η εκπρόσωπός της. Η G4S δεν έχει καμιά πληροφορία περί σύνδεσης του Ματίν με τρομοκρατικές οργανώσεις ή δραστηριότητες ή άλλες έρευνες του FBI, συμπλήρωσε.

Ωστόσο, και οι δύο σύζυγοι του άνδρα τον εγκατέλειψαν καταγγέλλοντας τη βίαια συμπεριφορά του.

Η Σιτόρα Γιουσούφι, η πρώην σύζυγός του Όμαρ Ματίν, 29 ετών, είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και μετέδωσε το CNN ότι την «έσωσαν» μέλη της οικογένειάς της από τον πρώην σύζυγό της έπειτα από τέσσερις μήνες ενός ταραχώδους γάμου που κατέληξε σε διαζύγιο.

Η πρώην σύζυγος του Ματίν είπε πως πιστεύει ότι ο Ματίν, που την κακοποιούσε κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, είχε διπολική διαταραχή.

«Στην αρχή ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος που νοιαζόταν για την οικογένεια, του άρεσε να αστειεύεται, του άρεσε να περνάει καλά, αλλά έπειτα από μερικούς μήνες που ήμασταν παντρεμένοι είδα την αστάθειά του. Είδα ότι ήταν διπολικός και ότι γινόταν έξαλλος από το τίποτα. Τότε άρχισα να ανησυχώ για την ασφάλειά μου», δήλωσε.

Η Σιτόρα Γιουσούφι, που είπε ότι γνώρισε τον Ματίν μέσω Διαδικτύου πριν από επτά χρόνια, δήλωσε πως η κακοποίησή της έγινε τόσο σοβαρή που η οικογένειά της αναγκάστηκε να τη «διασώσει» και περιέγραψε τη νύχτα που εγκατέλειψε όλα τα υπάρχοντά της κι έφυγε από το σπίτι.

«Άρχισε να με κακοποιεί σωματικά, πολύ συχνά, και να μη μου επιτρέπει να μιλάω στην οικογένειά μου, με κρατούσε όμηρο», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε ότι η οικογένειά της «αναγκάστηκε να με πάρει από τα χέρια του». Διευκρίνισε πως έκανε αναφορά στην αστυνομία.

Ο πατέρας του από την πλευρά του δήλωσε πως δεν είχε ιδέα οτι ο γιος του ήταν ισλαμιστής σε σημείο που να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια. «Δεν είχε καν μούσι…» ανέφερε στα τηλεοπτικά δίκτυα.


Στο μεταξύ έρχονται στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες από τον τρόπο που ενήργησε σκορπώντας τον θάνατο, που συγκλονίζουν.Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης γελούσε και φώναζε την ώρα που πυροβολούσε και σκότωνε 50 ανθρώπους.

Μάλιστα, σύμφωνα με βίντεο που έχει καταγραφεί από κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα, ο δράστης έριξε 24 πυροβολισμούς σε διάρκεια μόλις 9 δευτερολέπτων…

Keywords
Τυχαία Θέματα