Ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι – Ένταλμα σύλληψης για δεύτερο ύποπτο (ΒΙΝΤΕΟ)

09:17 21/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητό του κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον αστυνομικής κλούβας στη Λεωφορο των Ηλυσίων Πεδίων τραυματίζοντας με καλάσνικοφ δύο αστυνομικούς, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος επεσήμανε ότι ο δράστης επιτέθηκε με αυ΄τοματο όπλο εναντίον της Αστυνομίας.

Ανεπιβεβαίωτη πηγή του Reuters τόνισε ότι πυρά ακούστηκαν και σε άλλο σημείο κοντά στα Ηλύσια Πεδία. Ο δράστης που σκότωσε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντας άλλον έναν που τώρα έχει διαφύγει

τον κίνδυνο, ήταν ήδη γνωστός στις Αρχές.

Πρόκειται για τον 39χρονο Γάλλο Karim C κι εξετάζεται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που επικαλέστηκε στην ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος. Πάντως η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη στην επίθεση, που θεωρείται ότι έφθασε στη Γαλλία μέσω τραίνου από το Βέλγιο.

Όσον αφορά στον 39χρονο, σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο 2005 είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκισης για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, δύο εκ των οποίων ήταν εναντίον αστυνομικών, όπως ομολόγησε στη διάρκεια ανάκρισης. Το 2003 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 20 ετών.

Επίσης, το 2001 είχε εμπλακεί σε αιματηρό επεισόδιο όταν οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο είχε προσκρούσει σε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρά αδέλφια εκ των οποίων ο ένας ήταν «Μαθητής ειρήνης».

Τράπηκε σε φυγή αλλά οι δύο άνδρες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Ο ένας είχε περιβραχιόνιο με την ένδειξη «αστυνομία».

Πυροβόλησε εναντίον τους τραυματίζοντας τους σοβαρά στον θώρακα. Συνελήφθη λίγο αργότερα και τέθηκε υπό κράτηση με ψεύτικο όνομα.

Δύο μέρες αργότερα τραυμάτισε σοβαρά έναν αστυνομικό την ώρα που τον έβγαζε από το κελί του αρπάζοντας το όπλο του και πυροβολώντας εναντίον του.

Επίσης, ελαφρά ταυματισμένη είναι και μία τουριστρια που περνούσε από το σημείο αλλά δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Η αστυνομία ερευνά το σπίτι του υπόπτου στα ανατοικά προάστια σύμφωνα με τη Le Parisien.

Το Amaq, που δημοσίευσε την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος κατονόμασε ως υπεύθυνο της επίθεσης τον Βέλγο Αμπού Γιουσούφ αλ Μπελζίκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα