Ποια ρεκόρ του Σουμάχερ απειλεί ο Χάμιλτον

10:47 27/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Χάμιλτον μόλις ισοφάρισε το ρεκόρ των pole positions του μεγάλου Γερμανού πιλότου, ωστόσο υπάρχουν και άλλα, τα οποία θα μπορούσε – υπό προϋποθέσεις – να σπάσει.

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ευτυχής και συγκινημένος, που ισοφάρισε στην πίστα του Σπα με την 68η pole position της καριέρας του το αντίστοιχο ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Όπως αποκάλυψε, δεν είχε ποτέ στόχο, να σπάει ρεκόρ, «θέλω όμως να με θυμούνται ως έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς, όταν τελειώσουν οι ημέρες μου στη Formula 1».

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes

έχει τώρα την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ pole positions, που μοιράζεται πλέον με τον Σούμι, στο επόμενο Γκραν Πρι στην πίστα της Μόντσα, δηλαδή στο άντρο της Ferrari. Σκέφτεται μάλιστα να αφιερώσει το νέο ρεκόρ του στον Σουμάχερ για την προσφορά του στη Ferrari και στην Ιταλία.

Ο Χάμιλτον τόνισε, ότι δεν έχει βάλει στο στόχαστρό του κάποια άλλα ρεκόρ και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βλέπω κάθε ημέρα ξεχωριστά, σκοπεύω όμως, να είμαι για αρκετό καιρό εδώ και έτσι στοχεύω κάθε πιθανό νούμερο». Αυτό σημαίνει, ότι θα μπορούσαν να περάσουν στον Βρετανό και ορισμένα άλλα ρεκόρ, που κατέχει ο Σούμι. Ποια είναι όμως αυτά και πότε θα μπορούσαν να καταρριφθούν;

Ο Σουμάχερ κατέχει επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Formula 1 και ο Χάμιλτον τρία. Αρα, για να ισοφαρίσει τον Γερμανό θα πρέπει να πετύχει ένα σερί τεσσάρων πρωταθλημάτων μέχρι το 2020, αρχής γενομένης από εφέτος και η κατάρριψη του ρεκόρ του Γερμανού θα μπορεί να γίνει το νωρίτερο το 2021. Και μιλάμε για σερί, καθώς ο Λιούις είναι ήδη 32 ετών και το 2021 θα έχει πιάσει τα 36, οπότε από εκεί και μετά θα έχει λογικά μία φθίνουσα πορεία.

Στον αριθμό των νικών υπάρχει επίσης σημαντική διαφορά μεταξύ του Σουμάχερ, που έχει κατακτήσει συνολικά 91 και των 57 του Χάμιλτον, αν και σήμερα ενδέχεται να γίνουν 58. Ωστόσο, αν συνεχίσει ο Βρετανός σε αυτούς τους ρυθμούς, θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ του Γερμανού υπό ιδανικές προϋποθέσεις το νωρίτερο το 2020.

Στους ταχύτερους γύρους, δεν έχει ο Χάμιλτον ούτε τους μισούς σε σχέση με τον Σουμάχερ. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει σημειώσει 77 και ο οδηγός της Mercedes ‘’μόνον’’ 37. Αρα, πρόκειται για μία διαφορά που θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα