Ποδοσφαιρική λάμψη του Γουέμπλεϊ στη Ραφήνα – Παιχνίδι ανθρωπιστικού σκοπού

12:05 23/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Ραφήνα ένιωσε την ποδοσφαιρική λάμψη του Γουέμπλεϊ, και υποδέχτηκε τους Τιτάνες που δόξασαν τον ελληνικό αθλητισμό το «μαύρο» λόγω χούντας 1971.

Σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ανθρωπιστικού σκοπού με υψηλό συμβολισμό στο γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος» κυριάρχησαν η αγάπη για τα παιδιά, αναμνήσεις, τιμητικές διακρίσεις, όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα, συγκίνηση και χαμόγελα. Υπό την αιγίδα του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του ΔΟΠΑΠ και του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, διοργανώθηκε ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό ματς μεταξύ των ομάδων Επίλεκτοι Unicef

και βετεράνoι Παναθηναϊκού.

Την πρωτοβουλία και συντονισμό του αγώνα είχε το μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Unicef Αργύρης Κωστάκης και όλες οι προσφορές αλληλεγγύης από τον κουμπαρά της διεθνούς οργάνωσης, διατέθηκαν για τα παιδιά που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού στο οποίο παρέστη η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unicef Σοφία Τζιτζίκου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης Ηλίας Λυμπέρης, ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Χρήστος Κυρίτσης, τιμήθηκαν με ειδικές πλακέτες από τη Unicef ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος και η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΡ Κατερίνα Αδαμοπούλου, ενώ ο δήμος τίμησε με τη σειρά του την πρόεδρο της Unicef, ομάδα του Παναθηναϊκού και των Επιλέκτων, καθώς και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβαλά. Ιδιαίτερη στιγμή όταν ο αρχηγός της ομάδας Επιλέκτων Αργύρης Κωστάκης παρέδωσε στον αγέραστο αρχηγό του Παναθηναϊκού Μίμη Δομάζο – 75 ετών παρακαλώ – μια ανθοδέσμη με την ευχή «να ανθίζετε πάντα στα γήπεδα μέχρι τα βαθιά γεράματα».

Γκεστ σταρ με το 10 στην πλάτη με την ομάδα Επιλέκτων ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Το ματς «σφύριξε» ο Μιχάλης Μαλάμης με βοηθούς τους κυρίους Κουτρουμάνη και Μαχλά, οι οποίοι τιμήθηκαν από τον δήμο για την αφιλοκερδή συμβολή τους.

To τελικό …Αγγλικό σκορ 4-3 υπέρ του «τριφυλλιού» δίκαιο, αλλά αληθινός νικητής η αγάπη γιά τα παιδιά.

Οι ομάδες

Παναθηναϊκός

Αστράς, Οικονομίδης, Γονιός, Σάμιος, Πατσιαβούρας, Φυλακούρης, Κρασώνης, Φρατζέσκος, Λαγωνικάκης, Δομάζος, Ρότσα. Έπαιξαν ακόμη Γραμματικός, Τομαράς, Φιλιπουπολίτης, Φούκος, Μπατσινίλας, Βονόρτας.

Επίλεκτοι Unicef

Νίκος Μουτσάτσος, Άρης Καραίσκος, Γιώργος Χαχολάκης, Δημήτρης Κοτούζας, Κώστας Κατσιάδας, Σπύρος Λιβαθινός, Χρήστος Μυλωνάς, Αργύρης Κωστάκης, Γιάννης Ντάσκας, Σταύρος Θεοδωράκης, Πέτρος Τσιγκούλης. Αγωνίστηκαν ακόμη Σταμάτης Δαφνής, Κώστας Χορέβας, Στράτος Μαρίνος, Νίκος Γκιόλιας, Νίκος Αντωνίου, Βασίλης Σπαντούρος, Κώστας Καλούδης, Λουκάς Λουκίδης, Νίκος Σιγαλός.

Keywords
Τυχαία Θέματα