Πετρούνιας: Περιμένω τον Τσίπρα να έρθει να δει σε τι συνθήκες προπονούμαστε

12:12 25/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Για την προετοιμασία των Ελλήνων πρωταθλητών αλλά και την προσφορά της Πολιτείας μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο τρις χρυσός Ευρωπαίος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

Μιλώντας στον realfm 97,8 κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί μία από τις επόμενες προπονήσεις του προκειμένου να διαπιστώσει τις

συνθήκες.

«Κατ’ αρχάς είμαι ένας άνθρωπος με σεβασμό. Δεν έχω έλλειψη σεβασμού προς κανέναν άλλον. Αυτό που έγραψα στον πρωθυπουργό, αυτό θα έλεγα σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες. Τον παρακάλεσα να έρθει στην προπόνησή μας. Θα είναι μεγάλη μας τιμή, αλλά και ταυτόχρονα θέλουμε να δει πού προπονούμαστε, σε τι συνθήκες και από πού βγαίνουν αυτοί οι αθλητές», τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτησή του ότι εάν δεν είχε τους χορηγούς του ίσως και να είχε σταματήσει τον πρωταθλητισμό, είπε: «Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν γίνεται να κάνεις τόσο υψηλό αθλητισμό, τόσες πολλές ώρες την ημέρα, τόσες πολλές ημέρες την εβδομάδα και να μην έχεις 1 ευρώ στην τσέπη σου. Δεν είμαι 13 χρονών. Έχω υποχρεώσεις. Έχω σπίτι, έχω την οικογένειά μου, που την έχω στηρίξει από όταν “έφυγε” ο πατέρας μου. Έχω αρκετές υποχρεώσεις και δεν μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου».

Οσο για το τι τού προσφέρει η Πολιτεία είπε: «Η Πολιτεία δεν γνωρίζω ακριβώς τι σχέδιο έχει. Τι θέλω να πω με αυτό; Κάθε χρόνο μαθαίνουμε ότι υπάρχουν καινούργιες αποφάσεις για τις πριμοδοτήσεις των αθλητών για τις επιτυχίες. Τα προνόμια δεν υπάρχουν πια, διορισμοί και όλα αυτά που υπήρχαν παλιά. Κατά ένα τρόπο με πολλά από αυτά συμφωνώ, αλλά κάποιο κίνητρο πρέπει να μένει πάντα. Προνόμια είχαν οι Ολυμπιονίκες από την αρχαία Ελλάδα. Δεν γίνεται να τα καταργήσεις 100%. Πρέπει να δώσεις ένα κίνητρο σε έναν αθλητή για να “χτυπιέται” όλη ημέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα