«Πετάει» ο ελληνικός τουρισμός

12:05 9/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι διεθνείς αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Fraport, της γερμανικής εταιρείας που λειτουργεί 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Τους πρώτους επτά μήνες, 14% περισσότεροι επισκέπτες από το εξωτερικό έφτασαν στην Ελλάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβατών εξωτερικού, που χρησιμοποίησαν τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, σε πάνω από 10 εκατομμύρια.

Μόνο τον Ιούλιο, πάνω από 4 εκατομμύρια επιβάτες έφτασαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά

είναι τα στοιχεία για το νησί της Κω, αφού φαίνεται πως ο σεισμός δεν επηρέασε την εξέλιξη της τουριστικής της κίνησης.

Το νησί του Ιπποκράτη βαδίζει για ρεκόρ αφίξεων, με άνοδο 18,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Fraport. Στο επτάμηνο, το αεροδρόμιο του νησιού διακίνησε πάνω από 1 εκατομμύριο επιβάτες εξωτερικού, από 844.000 που ήσαν πέρυσι.

Πολύ σημαντική είναι εξάλλου και η άνοδος που αποτυπώνεται και στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, καθώς στο επτάμηνο οι διεθνείς αφίξεις εκτοξεύτηκαν κατά 57% και οι επιβάτες που διακινήθηκαν ανήλθαν σε 56,7 χιλιάδες.

Το νησί με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο στο επτάμηνο του έτους ήταν η Ρόδος, καθώς οι επιβάτες εξωτερικού ανήλθαν σε 2,24 εκατομμύρια από 2 εκατομμύρια που ήσαν το 2016.

Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, αφού οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 22,8% και διακίνησε 2,1 εκατομμύρια επιβάτες στο επτάμηνο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα