Περιμένω απαντήσεις της κυβέρνησης για τη δραχμή

08:03 21/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Θα υποδυθώ την πολιτική συντάκρια, θα θυμηθώ πως γινόταν μέχρι και το 2004 καθημερινά και μέχρι το 2009, έστω πλημμελώς, το briefing, κοινώς η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο . Γιατί ύστερα κάπου χαθήκαμε .

Θα περιμένω με ανυπομονησία η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, η κ. Γεροβασίλη να επαναφέρει την καθημερινή ενημέρωση, καθώς ο προκάτοχός της ο κ. Σακελλαρίδης, εφάρμοσε τη σχετική προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πομπωδώς,

ίσα που πατάει η γάτα, μετρημένες οι ενημερώσεις στα δάκτυλα των δυο χεριών .
Και μόλις η κ. Γεροβασίλη, σήμερα αύριο δηλαδή , κάνει την πρώτη της ενημέρωση θα της ζητήσω να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τα όσα απίστευτα έχουν δει το φως της δημοσιότητας .

Για το σχέδιο επαναφοράς της δραχμής, σε όλες τις κυριακάτικες εφημερίδες, με διάφορα σενάρια που διαφέρουν όμως μόνο σε τριτεύουσες πλευρές .
Σχέδιο που τελούσε σε απόλυτη γνώση και προχωρούσε με τις ευλογίες και τις εντολές του πρωθυπουργού. Δεν αυτονομήθηκε ο Βαρουφάκης, εντολές εκτελούσε. Το αν αυτός συνέλαβε το σχέδιο ή και αν είχε δόλο -όπως ανοικτά και δημόσια δήλωσε πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη -είναι βέβαια πολύ σοβαρό. Αλλά το σοβαρότερο είναι πως ο πρωθυπουργός της χώρας πείσθηκε και έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει η εκτέλεση του σχεδίου .

Θα ρωτήσω την κ. Γεροβασίλη αν διαψεύδει ή επιβεβαιώνει δημοσίευμα του κυριακάτικου Βήματος, με την υπογραφή γνωστού και έγκυρου συντάκτη. Ότι δηλαδή οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στη Μόσχα είχαν συγκεκριμένο αντικείμενο , δάνειο 10 δισ ώστε να αποκτήσει η χώρα συναλλαγματικά αποθέματα, αναγκαία προυπόθεση, για την επιστροφή στη δραχμή .
Και πως τελικά το σχέδιο απέτυχε γιατί η Μόσχα αντάλλαξε την ενίσχυση της Αθήνας με την περαιτέρω αυτονόμηση ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας.

Θα ζητήσω στη συνέχεια από την κ. Γεροβασίλη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι το περίφημο υπό ίδρυση Ταμείο ήταν ιδέα του Σόιμπλε για «να κατασχέσει» πιθανά κέρδη από την εξόρυξη πετρελαίων στην Ελλάδα, αφού η Γερμανία – και υποθέτω βασίμως όχι μόνον αυτή, με πρώτες και καλύτερες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία -είχαν πλήρη ενημέρωση για τα σχέδια (!!!) και τα παζάρια μεταξύ Αθηνών και Μόσχας.
Θα ρωτήσω την κ. Γεροβασίλη αν διαψεύδει ή επιβεβαιώνει πως ανάλογα αιτήματα, για δάνειο δηλαδή ,υπέβαλε η κυβέρνηση στην Κίνα και το Ιράν αλλά αυτή η πιθανότητα έκλεισε αρνητικά αμέσως καθώς Πεκίνο, Τεχεράνη μας βρίσκουν χρήσιμους μόνο εντός ευρώ .

Να με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι που θα πάρω μονότερμα την κ. Γεροβασίλη, αλλά δυο ακόμη ερωτήσεις θα ήθελα να της θέσω.
Αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει ότι μέχρι και την ημέρα του δημοψηφίσματος η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός προχωρούσαν στη βάση του σχεδίου επιστροφή στη δραχμή κι ακόμη αν η επιβολή capital controls ήταν η πρώτη δοκιμαστική φάση .

Δεν θα θέσω το μείζον ερώτημα από που άντλησε το θάρρος και κυρίως την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού ο κ. Τσίπρας να προχωρήσει στην αλλαγή της διεθνούς ταυτότητας, κυριολεκτικά της χώρας. Είμαι σίγουρη πως το ερώτημα αυτό θα τεθεί από άλλο συνάδελφο.

Όπως και είμαι σίγουρη πως κι αν ακόμη δεν πυκνώσουν τα briefings ο πρωθυπουργός είτε δια της εκπροσώπου του, της κ. Γεροβασίλη είτε και ο ίδιος προσωπικά οπωσδήποτε θα τοποθετηθεί έναντι αυτών των δημοσιευμάτων. Θα ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες .
Πάντως ασχολίαστα δε μπορούν να μείνουν επ΄ουδενί.

Για να πάει η κυβέρνηση και η χώρα παρακάτω, σ” αυτό το παρακάτω, το δύσκολο, το πολύ δύσκολο που φέρει όμως την υπογραφή Τσίπρα.
Γι΄αυτό περιμένω με ανυπομονησία την πρώτη ενημέρωση από τη νέα κυβερνητική εκπρόσωπο και όχι ένα ανευθυνουπεύθυνο non-paper χωρίς υπογραφή και δέσμευση .

Keywords
Τυχαία Θέματα