Πεντάγωνο: Από ώρα σε ώρα αναλαμβάνει δράση το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

23:43 7/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Από ώρα σε ώρα θα αρχίσει η αποστολή του ΝΑΤΟ προκειμένου να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές, εκτιμάται στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Μέχρι πριν λίγες ώρες, η ναυαρχίδα της νατοϊκής δύναμης, το γερμανικό πλοίο υποστήριξης «ΜΠΟΝ», έπλεε μεταξύ Χίου και Λέσβου, σε διεθνή ύδατα και περιμένει το «πράσινο φως» για να κινηθεί μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ώστε να ξεκινήσει η συμμαχική επιχείρηση. Το βρετανικό αποβατικό πλοίο «Mounts Bay» πλέει νοτιοδυτικά της Χίου, σε διεθνή ύδατα, ενώ η ελληνική

φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» πλέει νότια του Άη -Στράτη, σε διεθνή και η τουρκική φρεγάτα «BARBAROS», επίσης σε διεθνή, νότια της Ικαρίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσουν στο Αιγαίο και άλλα συμμαχικά πλοία από τη Βρετανία και τη Γαλλία, ενώ σύντομα θα επιστρέψει και η καναδέζικη φρεγάτα «Φρεντέρικτον».

Ο Γ.Γ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι η νατοϊκή δύναμη θα ενισχυθεί και ότι τα πλοία της θα επιχειρούν, τόσο σε ελληνικά, όσο και σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Την ίδια στιγμή, σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Κω. «Τα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο φυλάσσει, επίσης κυριάρχως, η Ελλάδα».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφτηκε Κω και Ρόδο με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της 68ης επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα