Χαμος στο υπεξ – ποιος πρεσβης παει που και αλλα πιπερατα

γραφει Ο Πρέσβυς - http://www.tribune.gr/

Η θεματική του κουτσομπολιού στο ΥΠΕΞ περί τα υπηρεσιακά θέματα (αγαπημένο σπορ όσων εργάζονται στην διπλωματική υπηρεσία) αφορούσε τη προηγούμενη βδομάδα κυρίως το ζήτημα της καταργήσεως της 35ετίας και της αναπάντεχης για πολλούς (που ζουν;) αυξήσεως του ανώτατου ορίου αφυπηρετήσεως στα 67.

Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι όλα τα ειδικά μισθολόγια (π.χ. γιατροί του ΕΣΥ, ιατροδικαστές) είχαν πετύχει να αυξήσουν τα όρια αφυπηρετήσεως στα 67, σε εθελοντική έστω βάση. Η τάση ήταν εκεί,
ήλθαν και οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων…

***

Πιο ενδιαφέρον είναι όμως το ζήτημα που θέτει άλλο άρθρο του πρόσφατου νόμου για το Επιτελικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης (το οποίο σημειωτέον επιβεβαιώνει τη καθολικότητα της νέας ρυθμίσεως για το 67ος έτος ως χρόνο αφυπηρετήσεως για το σύνολο των δημοσίων πολιτικών υπαλλήλων) το οποίο δίνει το δικαίωμα σε όσους αφυπηρετήσαν μετά την 19.8.2015 (είναι η ημερομηνία δημοσιεύσεως του μνημονιακού νόμου για τις συνταξιοδοτικές ωριμότητες) με αίτησή τους να επιστρέψουν στην υπηρεσία όπου μπορούν να παραμείνουν και αυτοί μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα