Παυλόπουλος προς προσφυγόπουλα: Είστε ένα κομμάτι μας, θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί

10:45 20/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά που αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να γνωρίσουν από πολύ μικρά το πικρό πρόσωπο της προσφυγιάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε: «Τα παιδιά είναι καταλληλότεροι φορείς αυτού του διαλόγου. Απ΄ αυτά ξεκινάει ο διάλογος. Γιατί; Μα γιατί αυτά τα παιδιά είναι εκείνα τα οποία νιώθουν πολύ περισσότερο και από τους μεγαλύτερους τι σημαίνει πόλεμος. Γιατί δεν είναι μόνο ο ξεριζωμός από τις

εστίες τους. Είναι το γεγονός ότι ο πόλεμος και οι συνέπειες του φράζουν το μέλλον, καταστρέφουν την ελπίδα, την οποία εμείς οι Λαοί της Δύσης, με τις ευθύνες που φέρουμε γι΄ αυτούς τους πολέμους, πρέπει να το αποκαταστήσουμε».

Κατά τον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση για τα παιδιά – πρόσφυγες στο δημαρχείο Χαϊδαρίου, είπε: «Είστε ένα κομμάτι μας, θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου. Και εύχομαι και ελπίζω πραγματικά να είχα την τύχη, μια μέρα πολύ σύντομα, να μπορούσα να πάρω τους συμμαθητές σας τους Έλληνες, όταν πια θα έχετε γυρίσει στα σπίτια σας, και εκεί να σας δούμε να ξαναχτίζετε την δική σας πατρίδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα