Στο πρώτο του All Star Game πέτυχε 30 πόντους! (ΒΙΝΤΕΟ)

09:22 20/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στην πρώτη κιόλας φάση του All-Star Game, o Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε να στήσει ένα pick’n’roll, μέχρι που είδε το απορημένο βλέμμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς και το εγκατέλειψε.

Δευτερόλεπτα αργότερα σταμάτησε με τάπα του Άντονι Ντέιβις, ενώ λίγο πιο μετά έκλεψε την μπάλα από τον ανυποψίαστο Χάρντεν και την κάρφωσε με «ανεμόμυλο».

«Εάν συνεχίσει έτσι, θα αρχίσουν να τον στραβοκοιτάζουν οι άλλοι», λέγαμε μεταξύ σοβαρού, αστείου και σοβαρού στα ορεινά. O Γιάννης ήταν ο ένας

που έπαιζε μπάσκετ.

Το πανικόβλητο τιμ που κρατούσε στατιστικά με ταχύτητα πανικόβλητης γαζέλας του έγραψε 2 από τα 4 κλεψίματα που στην πραγματικότητα έκανε, μέχρι που ο Μπραντ Στίβενς τον απέσυρε στον πάγκο.

Το high-five του ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν η τελευταία πράξη του Γιάννη στο α’ δεκάλεπτο του αγώνα. Έμελλε να γράψει η ιστορία, ότι ο Αντετοκούνμπο έβαλε το πρώτο, αλλά και το αποχαιρετιστήριο, καλάθι του αγώνα.

Όταν ο Γιάννης έφυγε ανενόχλητος στην αιφνιδιασμό για ένα από τα 14 καρφώματά του, ο Στεφ Κάρι ξάπλωσε για πλάκα στο παρκέ και έκλεισε τα μάτια. Όταν όμως ο κοντοπίθαρος Κάρι προσπάθησε να καρφώσει (μέσα σε εκκωφαντικά επιφωνήματα προσμονής από το κοινό), ο Γιάννης απογειώθηκε για να κόψει!

Αργότερα εθεάθη να τρέχει στην άμυνα για να μαρκάρει τον ευρισκόμενο σε θέση οφσάιντ Ντουράντ, έκανε σκριν για να περάσει συμπαίκτης, κυνήγησε επιθετικά ριμπάουντ πάνω από βαριεστημένα δυτικά κεφάλια, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαλάσει την πιάτσα!

«Ο Αντετοκούνμπο είναι ο πιο θεαματικός παίκτης στο ΝΒΑ», σχολίασε από το στούντιο του ΤΝΤ ο Σακίλ Ο’Νηλ. Εάν υπήρχε δικαιοσύνη, θα του έδιναν ετεροχρονισμένα το έπαθλο του διαγωνισμού καρφωμάτων, αφού τα 14 που έκανε ήταν καλύτερα από τα χθεσινά του Γκλεν Ρόμπινσον ΙΙΙ.

«Θα ήθελα να είναι πιο ανταγωνιστικό το ματς. Το είπα στους άλλους στο ημίχρονο, άλλωστε, ότι στη συνέχεια θα τα δώσω όλα είτε με ακολουθήσουν είτε όχι! Είχα τέσσερις μέρες να παίξω κανονικό ματς και μου φαινόταν σαν να είχε περάσει ένας χρόνος…» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

«Σας αγαπώ όλους», είπε απευθυνόμενος στους ελάχιστους Έλληνες που έδωσαν το «παρών» στο All star Game φορώντας μπλουζάκια AΝΤΕΤΟΚΟUNMPO. «Την Ελλάδα την κουβαλάω πάντοτε στην καρδιά μου και στις αποσκευές μου».

Στο All Star Game η Δύση επικράτησε της Ανατολής με 192-182, ενώ ο Άντονι Ντέιβις κατάφερε να «σπάσει» το… στοιχειωμένο ρεκόρ του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν από το All Star Game του 1962! Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς με 52 πόντους (!!) και άφησε στην ιστορία τους 42 πόντους του αείμνηστου Wilt the Stilt. Γι’ αυτόν τον λόγο πήρε τον τίτλο του MVP, με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να ισοφαρίζει τους 41 πόντους του από το 2015.

Ο Γιάννης στο πρώτο του All Star Game ήταν ο πρώτος σκόρερ της Ανατολής με 30 πόντους έχοντας άψογα στατιστικά με 14/16 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και κανένα λάθος.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα