Αποσύρθηκε η Άντρεα Λίντσομ – Συντομότερα νέος πρωθυπουργός στη Βρετανία;

14:25 11/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Τελικά αποφάσισε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της ηγεσίας των Τόρις η Άντρεα Λίντσομ μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της σχετικά με την ικανότητα της Τερέζα Μέι, βασικής αντιπάλου της για την πρωθυπουργία, αμφισβητώντας την επειδή είναι άτεκνη.

Εκείνη ως μητέρα προέκρινε ότι είναι ικανότερη για πρωθυπουργός σε αντίθεση με τη Μέι που έχει μόνο ανίψια. Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ενώ μόλις πριν από λίγες ώρς η Λίντσομ δήλωσε πως όσα είπε στους Times παραφράστηκαν και παρερμηνεύθηκαν.

Απολογήθηκε στην Τερέζα Μέι αλλά φαίνεται πως δεν άντεξε την πίεση και την κατακραυγή και ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Η παραίτησή της προκαλεί μπαράζ εξελίξεων καθώς αναμένεται η Βρετανία να αποκτήσει γρηγορότερα από το αναμενόμενο πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τα επικρατούντα σενάρια, μπορεί ο Κάμερον να μην περιμένει τον Σεπτέμβριο και να παραχωρήσει τώρα την πρωθυπουργία και την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στη Μέι. Επίσης, μπορεί ο Κάμερον να μείνει στη θέση του για μερικές εβδομάδες συνδιοικώντας με τη Μέι ή τα μέλη των Συντηρητικών να επιτρέψουν να ξανμπεί στην κούρσα ο αποκλεισθείς ως τρίτος υποψήφιος Μάικλ Γκόουβ.

Keywords
Τυχαία Θέματα