Παραιτείτα​ι ο Πάπας Βενέδικτος

22:04 11/2/2013 - Πηγή: Aixmi

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση ότι ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος παραιτείται από τα καθήκοντά του!
Ο ίδιος ο Ποντίφηκας ανακοίνωσε την απόφασή του, τονίζοντας ότι κατέληξε σε αυτήν για λόγους υγείας και προχωρημένης ηλικίας.

«Η δύναμη του μυαλού και του σώματος είναι απαραίτητα πλεονεκτήματα, τα οποία κατά τους τελευταίους μήνες, έχουν επιδεινωθεί σε μένα. Σε βαθμό που αναγνωρίζω την ανικανότητά μου να εκτελέσω επαρκώς τα καθήκοντά μου».

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της πράξης του, αρκεί να αναφέρουμε ότι μόλις άλλη μιά φορά -πριν από περίπου 600 χρόνια- έχει

παραιτηθεί Ποντίφηκας από τον θρόνο του.
Ήταν το 1415 ο Πάπας Γρηγόριος ο 12ος.

Διαβάστε τη δήλωση παραίτησης του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησιας:

«Αγαπητοί Αδελφοί,
Αφού εξέτασα κατ ‘επανάληψη τη συνείδησή μου ενώπιον του Θεού, έχω πλέον τη βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις μου -λόγω προχωρημένης ηλικίας- δεν επαρκούν για την κατάλληλη άσκηση των καθηκόντων μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τα καθήκοντα αυτά, λόγω της ουσιώδους πνευματικής φύσης τους, θα πρέπει να πραγματοποιούνται όχι μόνο με λόγια και πράξεις, αλλά και με προσευχή και σωματική καταπόνηση.
Ωστόσο, στο σημερινό κόσμο, που υπόκειται σε τόσες πολλές γρήγορες αλλαγές και τις ερωτήσεις για τη ζωή της πίστης, η δύναμη του μυαλού και του σώματος είναι απαραίτητα πλεονεκτήματα, τα οποία κατά τους τελευταίους μήνες, έχουν επιδεινωθεί σε μένα στο βαθμό που αναγνωρίζω την ανικανότητά μου τελέσω επαρκώς τα καθήκοντά μου.»

Ο νέος Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας θα πρέπει να εκλεγεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, οπότε είναι και το φετινό Πάσχα των Καθολικών.

Ο πάπας Βενέδικτος, σύμφωνα με το Βατικανό, θα παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα