Παππάς: Θα εξαντλήσουμε κάθε πρόνοια για την προστασία των θέσεων εργασίας στα κανάλια

01:00 15/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε πρόνοια για την προστασία των θέσεων εργασίας στα κανάλια, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, λίγο μετά την κατάθεση της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς στη Βουλή.

Μιλώντας στην Web TV της «Αυγής» ο κ.Παππάς χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα δάκρυα των καναλαρχών για το συγκεκριμένο

ζήτημα.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας για τα κανάλια, η οποία προβλέπει την επιβολή αυστηρότερων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε βάρος μη αδειοδοτημένων καναλιών που συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παροχής και διανομής περιεχομένου σε ελεύθερη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από μη αδειοδοτούμενα τηλεοπτικά κανάλια (παρόχους) και αυτό αφορά και τη διανομή, κωδικοποίηση και μετάδοση προγραμμάτων.

Στο μεταξύ σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ως υπηρέτες των καναλαρχών που δεν μπορούν να αποδεχθούν την ήττα τους τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις τους για την τροπολογία.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που για 27 χρόνια υπηρέτησαν τους καναλάρχες, τολμούν να μιλούν για δημοκρατία. Οι υπερασπιστές της αεροπειρατείας των καναλαρχών δεν μπορούν να αποδεχθούν την ήττα τους», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια» και υπογραμμίζει ότι «γίνεται πραγματικότητα η λαϊκή απαίτηση για την άρση της ασυδοσίας και την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Keywords
Τυχαία Θέματα