Euroleague: Με τις ευλογίες του… Παππά ο ΠΑΟ «λύγισε» τη Ζαλγκίρις (84-76)

23:41 14/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Με το… δεξί μπήκε στην Euroleague ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε πολύ δύσκολα με 84-76 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο κλειστό του ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των ομάδων στη διοργάνωση. Ο Νίκος Παππάς ήταν ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» με 19 πόντους και 3/4 τρίποντα.

Ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού

επιτεύχθηκε. Οι «πράσινοι» ήθελαν να κάνουν καλό ποδαρικό στον εφετινό «μαραθώνιο» και τα κατάφεραν, έστω κι αν δεν έπαιξαν καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παρουσιάστηκε αρκετά «σφιγμένη», με κενά στην άμυνα και κυρίως στα ριμπάουντ (15 επιθετικά είχε η Ζαλγκίρις), ενώ φάνηκε πάρα πολύ το κενό του Τζέιμς, ιδιαίτερα στο κομμάτι του γρήγορου μπάσκετ που φιλοδοξεί να παίξει το «τριφύλλι».

Ο Παππάς ήταν αυτός που οδήγησε στη νίκη το «τριφύλλι» με τα όργια που έκανε στην τελευταία περίοδο όταν πέτυχε τους 10 από τους 19 συνολικά πόντους του, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να ξεφύγει στο σκορ και να φτάσει στη νίκη,ενώ με 13 τελείωσαν το ματς οι Σίνγκλετον και Καλάθης, 11 πόντους πέτυχε ο Μπουρούσης.

Από την πλευρά των Λιθουανών πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Μπροκ Μότουμ με 19 πόντους. Η επίδοση αυτή αποτελεί και ρεκόρ καριέρας για τον Αυστραλό φόργουορντ/σέντερ, που μέχρι σήμερα δεν είχε ξεπεράσει τους 16 πόντους σε ματς της Euroleague.

Πλέον, οι «πράσινοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα