Παππάς: Έχει υπάρξει ένα τηλεοπτικό παρακράτος, η κυβέρνηση κι εγώ έχουμε υποστεί επιθέσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

11:12 19/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε πως το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές, αλλά αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης,. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παππάς τόνισε: «Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στη παγίδα της απόφαση να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα

ήταν καλό για τη δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα».

«Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση», επεσήμανε.

«Όλοι οι πολίτες διερωτώνται. Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από επιχειρηματικά συμφέροντα; Υπάρχουν πολιτικοί βραχιονες αυτών των συμφερόντων που επιθυμούν να παραμείνει το καθεστώς της ανομίας της ασυδοσίας της γκρίζας ζώνης στην ενημέρωση. των ιδιων σμφεροντων που οδηγησαν την ΕΡΤ στο κλείσιμο για να μείνει έξω από το νδιαγωνισμό για τον ψηφιακό πάροχο της χώρας. Τότε που ο αέρας της χώρας υπεκλάπη με τ΄ροπο δόλιο και σκοτεινό; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα» επεσήμανε και συνεχισε: Δεν κάνω καμία αποκάλυψη. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών. Ασχολούνται με την υπεράσπιση των συμφερόντων των αποτυχότνων του διαγωνισμού, Και οι αποτυχόντες που αφιέρωσαν πολλέ ςώρες στοχοποιώντας συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς», τόνισε ο κ. Παππάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Το πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι εμφανίζεται συστηματικά ως ουραγός αυτών των συμφερόντων», πρόσθεσε.

«Αλλαξε το παράδειγμα των σχέσεων διαπλοκής με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το καθεστώς νομιμότητας με τη χορήγηση προηγούμενης άδειας, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

«Έχει υπάρξει ένα τηλεοπτικό παρακράτος, η κυβέρνηση κι εγώ έχουμε υποστεί επιθέσεις», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι δεν πρόκειται να επαναφέρει τη νομοθετική πρότασή του για τους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν εξαντληθεί η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής για σύσταση του ΕΣΡ.

«Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα