Παπάς: Δημοσιογράφοι Mega και ΔΟΛ «ντουντούκες της διαπλοκής»

18:41 6/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ολομέτωπη επίθεση σε δημοσιογράφους του Mega και του ΔΟΛ εξαπολύει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας επίσης πως «ο στόχος όσων βρίσκονται στη λάσπη είναι να σε τραβήξουν και σένα», σχολιάζοντας έτσι τις επικρίσεις που έχει δεχτεί.

«Δεν γίνονται πιστευτοί, λέει και κάνει λόγο για «διαπλεκόμενες ντουντούκες» που «πηδούν τώρα πρώτες απ’ το καράβι σαν τα ποντίκια και με τρόπο θεαματικό». Και προσθέτει:

«δεν έχουν βρει μια λέξη να πουν όλο το 2016 για τους συναδέλφους τους που είναι απλήρωτοι εδώ και μισό χρόνο».

Στη συνέντευξη, η οποία έγινε την ημέρα που οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια του ΔΟΛ, ο υπουργός ρωτήθηκε αν θέλουν στην κυβέρνηση να κλείσουν το Mega και τον ΔΟΛ και απάντησε: «Θέλουμε να σωθούν όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται. Οποιαδήποτε λύση βρεθεί, πρέπει να έχει δύο στοιχεία: τη σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων και να βάλει ο ιδιοκτήτης ή ο επενδυτής το χέρι στην τσέπη».

Προσθέτει δε ότι δεν επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κανέναν ιδιοκτήτη στο MEGA ή στον ΔΟΛ να πληρώσουν στους εργαζόμενους τους μισούς, μόνο, μισθούς από το 2016. Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει κάτι υπέρ τους, ο κ. Παππάς απαντά πως «όχι, δεν θα μπορούσε», καθώς «υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες στους οποίους όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πειθαρχούμε» και ειδικά στους τραπεζικούς κανόνες.

Σε αντιδιαστολή με αυτό, υπενθύμισε την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία αυτοί παρακάμπτονταν, επισημαίνοντας τα «μαργαριτάρια» που ακούστηκαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Ερωτηθείς εάν θα γινόταν κάτι εάν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως εκείνο που μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι πως «παλιότερα, επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γίνονταν παρεμβάσεις στις τράπεζες», είχε διαφανεί ξεκάθαρα ένα πεδίο συνδιαλλαγής».

Ο Νίκος Παππάς δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «προσωπική ήττα» για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Δέχεται δε ότι έχει μπει ένα προσωρινό φρένο στην ιστορία, και εξήγησε πως όμως «δεν υπάρχει ούτε μία πολιτική παράταξη που να λέει να μη γίνει αδειοδότηση, να μην καταβληθεί τίμημα, να μην παραδέχεται πως 27 χρόνια είχαμε άναρχο τηλεοπτικό τοπίο».

«Χάθηκε μια ευκαιρία με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δεν θα είναι η μοναδική, καθώς με το που θα καθαρογραφεί η απόφαση πρέπει όλοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μπει χρονοδιάγραμμα. Ήδη δέχτηκα αιτήματα από κάποιους καναλάρχες να μην πληρώσουν για τις άδειες. Ευελπιστούν πως το ΕΣΡ θα αποφασίσει έναν μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών αδειών, οπότε το τίμημα θα είναι από ελάχιστο έως και ανύπαρκτο».

Για το ενδεχόμενο το ΕΣΡ να προτείνει όντως δέκα ή και περισσότερες άδειες, ανέφερε ότι «κανένας από τους αντισυμβαλλόμενους σε αυτή τη συζήτηση δεν θα πει πράγματα που δεν στέκουν» και πως «είναι άνθρωποι ενημερωμένοι και νουνεχείς, που γνωρίζουν την τηλεοπτική πραγματικότητα». Υποστήριξε πως στον αριθμό «τέσσερα» για τις τηλεοπτικές άδειες δεν κατέληξε μόνος του, «είδαμε τα οικονομικά στοιχεία, διαβουλευτήκαμε, λάβαμε υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις».

«Το ΕΣΡ μαζί με εμάς θα ορίσει τον αριθμό των αδειών και, αν προκύψουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, θα ακολουθήσει δημοπρασία», λέει. Υπογραμμίζει δε ότι πλέον, με τετελεσμένο ότι «η αγορά αποτιμά το κόστος των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας για την επόμενη δεκαετία σε 250 εκ. (δηλαδή 25 εκ. τον χρόνο), αυτό το ποσό πρέπει να διασφαλιστεί, τόσο από το ΕΣΡ όσο και από το υπουργείο, αλλιώς θα έχουμε όλοι ευθύνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα