Frontex: Ρεκόρ στις αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία το 2016

17:27 6/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην ΕΕ μέσω θαλάσσης μειώθηκε κατά δύο τρίτα το 2016 εξαιτίας της συμφωνίας με την Τουρκία για το μεταναστευτικό, αλλά οι αφίξεις στην Ιταλία από τη βόρεια Αφρική σημείωσαν πρωτοφανές ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΕ.

Οι μετανάστες που διέπλευσαν τη δυτική Μεσόγειο προέρχονταν κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ανακοίνωσε η Frontex.

Περίπου 81.000 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία το 2016

από τη βόρειο Αφρική μέσω του αποκαλούμενου διαδρόμου της κεντρικής Μεσογείου–ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα και 20% υψηλότερος από τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι περισσότεροι μετανάστες που έφθασαν στην Ιταλία προέρχονταν από τη Νιγηρία, την Ερυθραία και τη Γουινέα, όπως ανακοίνωσε η Frontex, δηλαδή ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της ΕΕ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το 2016 ήταν η φονικότερη χρονιά για τη μετανάστευση στη Μεσόγειο με σχεδόν 5.000 θανάτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα