Παπαδημούλης στο Μega: Όχι δωρεάν τηλεοπτικές άδειες, όλα τα ΜΜΕ με την κυβέρνηση‏

13:37 24/12/2014 - Πηγή: Aixmi

«Φωτιά στα τηλεοπτικά τόπια» έβαλε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν από το κεντρικό δελτίο του Μega είπε ότι πρέπει να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίες έχουν δοθεί δωρεάν, και όταν χαρακτήρισε συλλήβδην όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά ΜΜΕ «απολύτως φιλοκυβερνητικά» και «αντιΣύριζα».

Στις δε ενστάσεις της Μαρίας Σαράφογλου απάντησε ότι το Μega προσπαθεί, το τελευταίο

διάστημα, να είναι λιγότερο αντιΣύριζα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Η συζήτηση πήγε στο σημείο αυτό, όταν ο ευρωβουλευτής εκλήθη να απαντήσει στο ερώτημα «πού θα βρει τα λεφτά ο Σύριζα» για να κάνει όσα υπόσχεται.

Και εκείνος απάντησε με ένα μέτρο, που -όπως είπε- θα αποφέρει έσοδα, χωρίς να κοστίζει τίποτα στο Δημόσιο.

«Δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την παροχή τηλεοπτικών συχνοτήτων εθνικής εμβέλειας. Δεν κοστίζει τίποτα και θα φέρει έσοδα. Μόνο στην Ελλάδα οι τηλεοπτικές άδειες δίνονται δωρεάν και χωρίς διαγωνισμό
Να μας καλείτε συχνότερα για να σας λύνουμε τις απορίες. Και να πω κάτι ακόμα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η πλειοψηφία των μεγάλων ΜΜΕ στηρίζει την κυβέρνηση. Αλλά αυτή η απόλυτη φιλοκυβερνητικότητα -σχεδόν όλων των ΜΜΕ- αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία».

Σαράφογλου: Αδικείτε τον εαυτό σας. Είστε προσκεκλημένος απόψε στο δελτίο μας να πείτε τις απόψεις σας.

Παπαδημούλης: Και αυτό δεν μου επιτρέπει να κάνω κριτική; Δεν μπορώ να λέω και πράγματα ενοχλητικά; Τα μεγάλα ΜΜΕ στην Ελλάδα -και λόγω δωρεάν τηλεοπτικών αδειών- είναι άκρως φιλοκυβερνητικά και συχνά πολύ αντιΣύριζα. Για να είμαι δίκαιος, το Μega, προσπαθεί το τελευταίο διάστημα, να είναι λιγότερο αντιΣύριζα απ’ ό,τι παλιά.
Τα κόμματα δικαιούνται να έχουν κομματική γραμμή, τα ΜΜΕ όχι.

Σαράφογλου: Σ’ αυτό συμφωνούμε. Δεν στηρίζουν όλα τα ΜΜΕ την κυβέρνηση. Θέλετε να μιλήσουμε για κομματικά ΜΜΕ;

Keywords
Τυχαία Θέματα