Παπαδημούλης: Είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση

16:15 27/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «9.84» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επικαλούμενος τη δήλωση του Επιτρόπου Ντομπρόβσκις ότι «θεωρεί εφικτή την ολοκλήρωσή της πριν την 20ή Μαρτίου».

«Εμάς μας συμφέρει, γιατί θα ενταχθεί μια ώρα νωρίτερα η Ελλάδα στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της

ΕΚΤ και θα δοθεί και ένα σήμα ώθησης σε μια οικονομία, αλλά και στους Ευρωπαίους δανειστές που προτιμούν να μην έχουν την χώρα μας ως αντικείμενο αντιπαράθεσης στην αλυσίδα των επικείμενων εκλογών στην ΕΕ», διευκρίνισε.

Ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί ότι αν κλείσει η αξιολόγηση στις 20 Μαρτίου ή στις 7 Απριλίου -γιατί αυτές είναι οι ημερομηνίες των προγραμματισμένων Eurogroup- τότε θα μπορέσει να επιτευχθεί η ένταξη της Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, μέσα στην άνοιξη.

Τονίζει ότι αυτό είναι απαραίτητο διότι θα δοθεί η δυνατότητα αγοράς κρατικού χρέους, αλλά κυρίως θα βοηθήσει στον δανεισμό των ελληνικών επιχειρήσεων με μικρότερο επιτόκιο, που θα συμβάλει στις επενδύσεις, στην ανάκαμψη της οικονομίας και στη μείωση της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα