H βρωμιά των όσκαρ σε όλο της το μεγαλείο

15:55 27/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Θύμωσα, αλλά δεν στεναχωρήθηκα που το αριστούργημα La la land δεν κέρδισε το όσκαρ καλύτερης ταινίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι το ήξερα. Και φυσικά δεν έχω μαντικές ικανότητες. Αλλά έχω συνειδητοποιήσει πώς παίζεται το σκοτεινό «παιχνίδι» στην Ακαδημία Αμερικανικού Κινηματογράφου και τη φιλοσοφία ή τα συμφέροντα που ψηφίζουν.

Πέρυσι πήρε το όσκαρ

σκηνοθεσίας αυτή η αηδία με την αρκούδα και τον Ντι Κάπριο. Φέτος η ανοησία «χτύπησε ταβάνι».

Γιατί ας πούμε (που δεν συνέβη κάτι τέτοιο) ότι πέρυσι δεν υπήρχε κάποια ταινιάρα κι έπρεπε να το πάρει ο Μεξικανός σκηνοθέτης του «συστήματος» ο Ιναρίτου. Φέτος ποιά είναι η αιτιολογία που «έκλεψαν’ το βραβείο καλύτερης ταινίας από το La la land;

Το εξηγούσα σε περασμένο κειμενό μου από τις 28 Ιανουαρίου γιατί θα κερδίσει το moonlight, αυτή η γλυκανάλατη τετριμμένη ιστορία με τον μαύρο ομοφυλόφιλο (δείτε εδώ http://www.aixmi.gr/index.php/eklaiga-mish-vra-blepontas-thn-tainia/ ).

Τουλάχιστον δεν έκαναν άλλα τρία «εγκλήματα» κι έδωσαν όσκαρ στον 32χρονο μεγαλοφυή σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ, στην «εξωγήινη ηθοποιό » Έμα Στόουν και στο τραγούδι city of stars αλλά και τη μουσική του Τζάστιν Χούρβιτζ.

Όσο γιά τον Γουόρεν Μπίτι που τον «σταύρωσε» το «σύστημα» γιατί έψαχνε εξιλαστήριο θύμα, παρακαλώ να εκλάβετε το «λάθος» του κάτι σαν «Θεία κινηματογραφική Δίκη».

Παρουσίασε ως καλύτερη ταινία την ταινία που όντως ήταν η καλύτερη. Δεν σας λέει τίποτα το γεγονός ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ λάθος τέτοιου βεληνεκούς στα 89 χρόνια του θεσμού; Κι αν θέλετε την αλήθεια, όλο το φταίξιμο έπεσε στον 80χρονο σταρ γιά να καλυφθεί η παιδαριώδης αμέλεια του υπευθύνου που παραδίδει τις κάρτες στους παρουσιαστές. Δηλαδή της εταιρίας – κολοσσού price water house coopers.

Σιγά μη ζητήσει ειλικρινή συγνώμη (γιατί τυπική ζήτησε) κοτζάμ εταιρία με συμφέροντα εκατομμυρίων δολαρίων. Τι πιό εύκολο «θύμα» από τον Κλάιντ Μπάροου του 1967 που πέφτει νεκρός από τα αστυνομικά πολυβόλα στη θρυλική ταινία; Σαράντα χρόνια μετά τον «πυροβολούν» και τον «σκοτώνουν» επί σκηνής σε παγκόσμια μετάδοση, οι χαρτογιακάδες με τα σμόκιν – «πιγκουίνος» και τα φλόρικα παπιγιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα