Παπαχριστόπουλος: Σήμερα ο κόσμος εξεγείρεται που του κόβουμε ένα ευρώ (BINTEO)

13:58 17/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέο ρεσιτάλ έδωσε στη Βουλή ο εισηγητής των ΑΝΕΛ στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια, Θανάσης Παπαχριστόπουλος θέλοντας να μιλήσει για τα νέα μέτρα και το γεγονός ότι εκείνος θα τα ψηφίσει..

«Έχω την αίσθηση ότι η συμφωνία αυτή τελειώνει, ήδη αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, σε πολύ λίγες ημέρες, πιστεύω ότι ρυθμίζεται η δόση των 7,5 δισ. που χρωστάμε τον Ιούλιο, μια θηλιά

στον λαιμό για την οποία δεν φταίξαμε εμείς ποτέ, ήδη αυτήν τη στιγμή θεωρείται δεδομένη με ένα πολύ μικρό αστερίσκο η συμμετοχή μας στην ποσοτική χαλάρωση και νομίζω ότι αργά η γρήγορα θα βγούμε στις αγορές δοκιμαστικά, θα φύγει ο βραχνάς του να δανειζόμαστε. Η θηλιά πρέπει να φύγει οριστικά από τον λαιμό μας. Ακούω και πάλι κριτική. Ρε παιδιά, 40 χρόνια είχατε το πηδάλια αυτής της χώρας, τι σας εμπόδισε αυτά τα ωραία που μας προτείνετε εδώ να τα έχετε κάνει πράξη«. ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για μικροψυχία, υπερβολή και ανακρίβεια που έχει γίνει σήμα κατατεθέν.

«Έγινε μεγάλος θόρυβος για τα 300 ευρώ. Αυτό το μικρό το τίποτα θα πήγαινε στον προϋπολογισμό του 2017 και θα χανόταν και 1,5 εκατ. πολίτες δεν θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ένα δώρο τα Χριστούγεννα. Κι όμως επί εφτά μέρες τα κανάλια έπαιζαν αλύπητα τη διαφθορά δήθεν γιατί η ΙΔΙΚΑ δεν έκανε διασταυρώσεις. Υπάρχει θηριώδης παντοδυναμία των ΜΜΕ… Ακόμη τώρα που μιλάμε είναι καθημερινό σπορ η διαστρέβλωση της πραγματικότητας» είπε επιτιθέμενος και πάλι στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια επεσήμανε τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση κάτω από συνθήκες οικονομικής ασφυξίας ενώ η κυβέρνηση καταφέρνει να επιβιώσει και βγάζει τη χώρα από την επιτροπεία.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «αδυσώπητη σύγκρουση» μεταξύ των καλών και των κακών συμφερόντων.

«Αν σου κόψουν ένα ευρώ σήμερα εξεγείρεσαι. Η περικοπή ενός ευρώ έχει πολιτικό κόστος για εμάς. Δεν έχει σημασία αν οι άλλοι έκοψαν 12 φορές την σύνταξη. Σήμερα ο κόσμος εξεγείρεται που του κόβουμε ένα ευρώ» σημείωσε.

«Αυτά τα μέτρα για πολλούς πολίτες είναι δυσβάσταχτα» συνέχισε σε άλλο σημείο για να επανέλθει στην γνωστή τακτική «Εμείς δεν μπήκαμε στην Βουλή για να πλουτίσουμε. Κάποιοι όμως πρέπει να εξηγήσουν τι έγινε με το χρηματιστήριο, με τα φάρμακα. Πόσο στοίχισε η Siemens;» είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα