Οργή και φρίκη στο Ντιτρόιτ: Συνελήφθη γιατρός που ενεργούσε κλειτοριδεκτομή σε ανήλικες (BINTEO)

12:40 14/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι γιατρός του Νοσοκομείου Χένρι Φορντ προχωρούσε σε ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων ανήλικων κοριτσιών, πρακτική που ακολουθείται μόνο σε ορισμένες αφρικανικές χώρες και απαγορεύεται στην Αμερική.

Η Τζουμάνα Ναγκαρουάλα, 44 ετών, από το Νόρθβιλ του Μίσιγκαν, κατηγορείται ότι εξασκούσε την κλειτοριδεκτομή σε ανήλικα κορίτσια 6-8 ετών, σε κλινική στη Λιβόνια, προάστιο του Ντιτρόιτ.

Κάποια από τα κοριτσάκια τα έφερναν οι γονείς τους από άλλες πολιτείες προκειμένου να υποβληθούν σ αυτήν την επώδυνη και παράνομη επέμβαση, η οποία σημειώνεται ότι θεωρείται θρησκευτική και πολιτιστική πρακτική με στόχο την καταπίεση της γυναικείας σεξουαλικότητας και τη μείωση της σεξουαλικής απόλαυσης.

Αυτή είναι η πρώτη παρόμοια περίπτωση που σημειώνεται στις ΗΠΑ και έχει σοκάρει την κοινωνία. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ένα 7χρονο κορίτσι ήρθε με τους γονείς της από τη Μινεσότα. Το παιδί κατέθεσε στις 10 Απριλίου για την υπόθεση. Όπως είπε την έφεραν στο Μίσιγκαν με την υπόσχεση ότι είναι ένα ειδικό ταξίδι για κορίτσια.

Μάλιστα, της είπαν ότι πρέπει να τη δει γιατρός για να της βγάλει τα σκουλήκια! Όταν το παιδί εξετάσθηκε από ειδικό γιατρό στις 11 Απριλίου, επιβεβαιώθηκε ότι τα γεννητικά της όργανα είχαν αφαιρεθεί ή υποστεί αλλοιώσεις. Το κοριτσάκι αναγνώρισε τη Ναγκαρουάλα ως τη γιατρό που της έκανε την επέμβαση. Εικάζεται πως υπάρχουν αρκετά θύματα και στο Μίσιγκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα