Βαρουφάκης: Με συγκίνησε η στάση της Δανάης στα Εξάρχεια

15:01 29/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Μέλι στάζει το στόμα του Γιάννη Βαρουφάκη για τη σύζυγό του Δανάη, η οποία τον υπερασπίστηκε ενεργά χθες στα Εξάρχεια, την ώρα που 40 κουκουλοφόροι τον καθύβριζαν και τον απειλούσαν μέσα σε εστιατόριο.

«Ήταν συγκινητική η στάση της Δανάης χθες το βράδυ», είπε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι σηκώθηκε όρθια και τον πήρε αγκαλιά, βάζοντας το σώμα της ως ασπίδα, απέναντι στους αντιεξουσιαστές.

Θα ξαναπάει μετά από αυτό στα Εξάρχεια ο υπουργός Οικονομικών;

«Έρχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια, πριν γεννηθείτε εσείς, και

θα συνεχίσω να έρχομαι, είμαι Εξαρχιώτης», είπε στους κουκουλοφόρους, τους οποίους χαρακτήρισε παιδιά από 18 έως 30 ετών. Και πρόσθεσε:

«Είναι παιδιά θυμωμένα, δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους, χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά. Νιώθουν την περιοχή δική τους και δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο!».

Τι έγινε χθες βράδυ στο εστιατόριο ¨Γιάντες»;

Περίπου 40 κoυκουλοφόροι εισέβαλαν και άρχισαν να τον βρίζουν, σπάζοντας μπουκάλια στους τοίχους και απαιτώντας να φύγει από την περιοχή. Στην αρχή κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, αλλά η γυναίκα του Δανάη Στράτου έσπευσε να τον αγκαλιάσει για να τον προστατεύσει. Όταν αποχώρησε, είχε νέο φραστικό επεισόδιο μαζί τους έξω από το μαγαζί. Τελικά, έφυγε με τη μηχανή του, χωρίς να προβλήματα.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε πάει στο εστιατόριο χωρίς αστυνομική φρουρά, περιέγραψε τι συνέβη:

«Δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής «αποδόμησής» μου των τελευταίων ημερών. Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρίψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον «χώρο τους».

Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική «αριθμητική» υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.

Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την «εμπροσθοφυλακή» (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθμευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον «χώρο» τους.

Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα