Ολοταχώς για το σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

21:05 28/7/2014 - Πηγή: Aixmi

Ειδικό δικαστήριο… έδειξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, από την οποία “είχαν εξαφανιστεί” τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί την παραπομπή του σε δίκη για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος).

Επίζης ζητεί τη ν παραπομπή σε δίκη των συγγενών του Ελένης Παπακωνσταντίνου,

του συζύγου της Συμέων Σικιαρίδη και του Ανδρέα Ρωσσώνη, ως συμμετόχων.

Το εάν και ποιοι θα καθίσουν, τελικά, στο εδώλιο θα το κρίνει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συγγενείς του.

Ο πρώην υπουργός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν εκείνος που αλλοίωσε την περιβόητη λίστα Λαγκαρντ.

Σκέλος της ίδιας έρευνας εκκρεμεί και στην τακτική Δικαιοσύνη με κατηγορουμένους τον πρώην εισαγγελέα Γιάννη Διώτη, οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της.

Και οι δυο πήραν προ ημερών προθεσμία να απολογηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εναντίον των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο Γιάννης Διώτης βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα