Όλγα Γεροβασίλη: Στην ατζέντα Μητσοτάκη απολύσεις και περικοπές

11:55 15/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως για να εξοικονομήσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% που υπόσχεται, θα προχωρήσει σε περικοπές στην υγεία και την παιδεία, απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών.

Και αυτό καθώς όπως υποστηρίζει η κ. Γεροβασίλη, η οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ

κατά 30% σημαίνει 800 εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα, τα οποία εκτιμά ότι ο κ.Μητσοτάκης θα αναζητήσει από κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς όπως αναφέρει οι λειτουργικές δαπάνες αυτή τη στιγμή αποτελούν μόλις το 20% των δαπανών του προϋπολογισμού.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη αποφασίσει το «deal» με τους θεσμούς, δηλαδή απολύσεις και περικοπές με αντάλλαγμα τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ επιχειρεί να ακυρώσει το αφήγημα Μητσοτάκη περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του τρίτου μνημονίου, σχολιάζοντας πως: «Η Νέα Δημοκρατία ούτε διαπραγματεύτηκε, ούτε σκοπεύει να το κάνει«.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στο News247 επιχειρεί επίσης να αιτιολογήσει το γεγονός ότι το σχέδιο αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ από ένα άλλο δικαιότερο φόρο θα καθυστερήσει κατά δύο χρόνια, τονίζοντας ότι επτά στους δέκα ήδη πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ από πέρυσι.

Προσπαθεί να κλείσει το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις Δραγασάκη για το χρέος, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφωνούν στην προσπάθεια εύρεσης οριστικής και πανευρωπαϊκής λύσης του προβλήματος που έχει φυσικά ορίζοντα που υπερβαίνει το 2018.

Δεν απαντά βέβαια ως προς το γεγονός ότι ο κ.Δραγασάκης απέκλεισε μεγάλη απομείωση του χρέους, πέραν του χρονικού ορίζοντα στον οποίο το τοποθέτησε.

Η κ.Γεροβασίλη δηλώνει όμως και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον, δεδομένου ότι το ΔΝΤ είναι μεν σύμμαχος όσον αφορά στο χρέος, αλλά εχθρός στα εργασιακά: Διαμηνύει ότι η απομείωση του χρέους δεν μπορεί να συνεπάγεται έναν νέο κύκλο επαχθών μέτρων για τη χώρα που θα απορυθμίσουν περαιτέρω την ελληνική αγορά εργασίας.

Στο ερώτημα εάν θεωρεί πρέπον η κυβερνητική εκπρόσωπος να υπαγορεύει στα ΜΜΕ ποια θέματα και πώς θα παρουσιάσουν, με αφορμή τη δήλωση της για τα κανάλια, απαντά: “Είμαι πολύ προσεκτική με τη χρήση της γλώσσας και δεν υπαγόρευσα τίποτε σε κανέναν. Τόσο με την ιδιότητά μου ως πολίτης, όσο και από τη θεσμική μου θέση, διατύπωσα δημόσια μία κρίση για την σχεδόν καθολική απόκρυψη μίας σημαντικής εξέλιξης για τα εθνικά συμφέροντα”.

Διαψεύδει τέλος ότι η κυβέρνηση επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια στους εργαζόμενους των καναλιών και δηλώνει: «Δεν αποδεχόμαστε τη χρήση των εργαζομένων ως ανθρώπινης ασπίδας των ιδιοκτητών καναλιών για να μην εφαρμοστεί ο νόμος«.

Keywords
Τυχαία Θέματα