Tο doodle της Google αφιερωμένο στην γυναίκα που κατέκτησε τους αιθέρες (ΕΙΚΟΝΕΣ – VIDEO)

11:21 15/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Mε το σημερινό της Doodle η Google τιμά τα 107 χρόνια από τη γέννηση της πιο διάσημης γυναίκας αεροπόρου της Jean Batten.

Η Batten γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1909 και πέθανε στις 22 Νοεμβρίου του 1982.

Ήταν μάλιστα η πιο διάσημη Νεοζηλανδή της δεκαετίας του ’30. Χαρακτηριστική ήταν η συνήθειά της Batten να πραγματοποιεί μία σειρά από ριψοκίνδυνες πτήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσπαθώντας κάθε φορά να σπάει το προηγούμενο

ρεκόρ της.

Η Jean Batten έφερε την αλλαγή στους αιθέρες έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να πετάξει από την Αγγλία στην Αυστραλία πράγμα το οποίο κατάφερε να επιτύχει και μάλιστα με χρόνο ρεκόρ το 1934.

Η επιτυχία της απογειώθηκε όταν το 1935 έγινε η πρώτη γυναίκα που πέταξε μόνη της σε όλο τον νότιο Ατλαντικό και έφτασε στο απόγειο ένα χρόνο μετά το 1936 όταν η ίδια μαζί με την μαύρη γάτα της έκανε το πρώτο στον κόσμο απευθείας ταξίδι από την Αγγλία στη Νέα Ζηλανδία.

Παρά τη δοξασμένη της διαδρομή πέθανε άδοξα. Το 1982 και ενώ βρισκόταν στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, τη δάγκωσε ένας σκύλος. Η Jean Batten αρνήθηκε να δεχτεί οποιαδήποτε θεραπεία μετά το δάγκωμα, με αποτέλεσμα να εμφανίσει σημαντικές επιπλοκές στην υγεία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα