«Όλα στον αέρα» πια -Πιθανό και το χειρότερο σενάριο…

21:20 14/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η εικόνα που μεταφέρει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών στις Βρυξέλλες δεν είχαν εξουσιοδότηση να διαπραγματευθούν -συνεπώς, η συζήτηση δεν είχε καμία σημασία.

Γι αυτό και επέμεναν στη μείωση των συντάξεων (με στόχο την είσπραξη 1,8 δισ ευρώ) και στην αύξηση του ΦΠΑ (ακόμη 1,8 δισ ευρώ), χωρίς να δέχονται να συζητήσουν καμιά εναλλακτική πρόταση.

«Οι δικές μας προτάσεις καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό», τόνισε

ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης μετά τη λήξη των συνομιλιών. Και πρόσθεσε ότι «οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν είχαν εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά». Εμμέσως, δηλαδή, ζητούσε νέες διαβουλεύσεις σε ανώτερο επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του αντιπροέδρου ότι «η ελληνική αντιπροσωπεία παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Ωστόσο, ο πρόεδρος Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα πια να συζητηθεί στις Βρυξέλλες και το θέμα παραπέμπεται, πλέον, στο Eurogroup. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι μιλά για κοινή θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μήπως ότι στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης ανοίξει επισήμως το θέμα της αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ ή της χρεοκοπίας της εντός του ευρώ;

Keywords
Τυχαία Θέματα