Η κυβέρνηση χτύπησε τη γροθιά της στο μαχαίρι των δανειστών…

20:44 14/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Σας είχα ενημερώσει νωρίτερα για το πού πήγαιναν τα πράγματα στις Βρυξέλλες. Σας έλεγα ότι οι δανειστές απαιτούν νέες σημαντικές υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δε θα συμπράξουν σε συμφωνία. Και επισήμαινα ότι ζητούν μείωση και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και άμεσο πάγωμα των προώρων συνταξιοδοτήσεων.

Έτσι και έγινε. Οι αντιπροτάσεις που έκανε η ελληνική αντιπροσωπεία κρίθηκαν ως απολύτως ανεπαρκείς, καθότι άφηνε κενό περίπου 2 δισ ευρώ,

όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ.

Με δυο λόγια η ελληνική πλευρά προσπαθούσε να περιορίσει το συνολικό ύψος που απαιτούν οι δανειστές, εκείνοι όμως δε ακούν κουβέντα. Θέλουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα 2 δισ ευρώ σε ετήσια βάση.

Αν η κυβέρνηση υποχωρούσε στις αξιώσεις τους, δεν θα παραβίαζε απλώς τις «κόκκινες» γραμμές της, θα τις καταργούσε εντελώς. Πράγμα που ξεκαθάρισε στις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να το κάνει.

Άλλωστε, ακόμη και αν συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα μπορούσε να το περάσει από τους βουλευτές του Σύριζα. Πολύ περισσότερο αν στο κείμενο δεν υπάρχει πρόβλεψη για οριστική ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα