Οι υψηλές προσδοκίες των διακοπών (πάρτε το αλλιώς…)

13:11 16/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι καλοκαιρινές διακοπές, για όσους έχουν την πολυτέλεια να τις βιώνουν, είναι ίσως η πλέον εξιδανικευμένη εποχή του χρόνου. Είτε είναι για 3 είτε για 13 ή 23 μέρες, οι περισσότεροι άνθρωποι τις «φορτώνουν» με προσδοκίες, αναμένοντας μικρά «θαύματα» κατά τη διάρκειά τους.

Το ξεφάντωμα που δεν ήρθε τον χειμώνα.
Ο μεγάλος έρωτας που θα αλλάξει τα πάντα.
Η αναζωπύρωση του χαμένου πάθους με τον μόνιμο σύντροφο.
Η αποκατάσταση των σχέσων που δοκιμάστηκαν.
Η επίλυση των παρεξηγήσεων που πόνεσαν.
Η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου με την οικογένεια.
Η εκτόνωση

από την καταπίεση της καθημερινότητας.
Η αλλαγή του χρώματος της ζωής από γκρίζο σε πολύχρωμο…

Αυτά κι άλλα τόσα, αποτελούν τους διακαείς πόθους του καλοκαιριού.

Κι αν δεν έρθουν; Αν οι προσδοκίες διαψευστούν; Αν το κυματάκι της θάλασσας δεν πάρει μακριά όσα μας ενοχλούν, μας κουράζουν, μας μιζεριάζουν, μας πληγώνουν; Τότε η περίδος των διακοπών μετατρέπεται σε εφιάλτη. Η απογοήτευση, η ψυχική κούραση, το αδιέξοδο, καλύπτουν με ένα μαύρο πέπλο την καλοκαιρινή ελπίδα.

Δεν φταίει το καλοκαίρι. Εμείς φταίμε! Που το φορτώνουμε με καημούς, απωθημένα και επιθυμίες 350 και βάλε ημερών, ενίοτε δε και δεκάδων ετών. Εμείς, που το περιμένουμε σαν την «κολυμπήθρα» που θα ξεπλύνει κρίματα και προβήματα. Εμείς που του αποδίδουμε ιδιότητες μαγικού ραβδιού. Εμείς, που ανεβάζουμε τον πήχυ σε ύψη που μόνο η Ολυμπιονίκης μας Κατερίνα Στεφανίδη θα μπορούσε να περάσει με επιτυχία.

Γι αυτό και θεωρώ πως η μεγαλύτερη δική μας επιτυχία για φέτος, θα είναι να κάνουμε τη διαφορά!

Να «το πάρουμε αλλιώς» και να απολαύσουμε τις Διακοπές, με Δ κεφαλαίο, όσο λίγες κι αν είναι αυτές, στην πραγματική τους διάσταση.
Να επιδιώξουμε μια παύση, από όλους κι από όλα.
Να μην προσπαθήσουμε απεγνωσμένα να «γεμίσουμε τις μπαταρίες μας» αλλά να αδειάσουμε το μυαλό μας από κάθε σκέψη.
Να φορτώσουμε τα πνευμόνια μας με θαλασσινό αέρα, το σώμα μας με την ενέργεια που μόνο ο ύπνος χαρίζει, τα μάτια μας με ομορφιά, την ψυχή μας με ήλιο…

Να μην περιμένουμε τίποτα… Και στο τέλος τους, όταν θα μας ρωτάνε «πώς πέρασες φέτος;» να έχουμε αυθόρμητα μία και μόνο απάντηση: «άδειασα!».

Δεν είναι εύκολο… Αλλά τίποτα ευεργετικό δεν είναι… Εύκολα στη ζωή είναι μόνο τα «εύκολα»… Καλό καλοκαιρινό «τίποτα» λοιπόν…

thisismarias.com

Follow me on Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα