Οι Σοσιαλδημοκράτες ενέκριναν τη συμφωνία επί της αρχής

18:37 12/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Μετά τη συμφωνία στις διερευνητικές της εξαμερούς από τους τρεις προέδρους των κομμάτων και τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών ομάδων των CDU, CSU και SPD, θετική είναι η ηγεσία του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο σύνολό της και ενέκρινε την επί της αρχής συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ.

Μάλιστα όπως ανέφερε πηγή

από το «στρατόπεδο» της κας Μέρκελ επιθυμία της είναι οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της κυβέρνησης με τους Σοσιαλδημοκράτες να έχουν ολοκληρωθεί ως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο στόχος είναι να δοθούν στο SPD τα χρονικά περιθώρια που ζητά ώστε να πραγματοποιήσει επιστολική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του σχετικά με τη συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και τους Χριστιανοκοινωνιστές Βαυαρούς συμμάχους τους.

Σε ανακοίνωση του SPD αναφέρεται πως στη βάση του συμβιβασμού που επιτεύχθηκε ανάμεσα στους διαπραγματευτές των δύο παρατάξεων έπειτα από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν πάνω από 24 ώρες, η ηγεσία του κόμματος, η οποία συνεδρίασε στο Βερολίνο, «θα αναθέσει σε μια επιτροπή» να διεξαγάγει τις προωθημένες συνομιλίες με τους συντηρητικούς για να εκπονηθεί ένα συμβόλαιο συνασπισμού. Η απόφαση θα πρέπει πάντως να επικυρωθεί από τη βάση του κόμματος στο συνέδριο που θα συνέλθει την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, στη Βόννη.

The post Οι Σοσιαλδημοκράτες ενέκριναν τη συμφωνία επί της αρχής appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα