Οι Ρώσοι βλέπουν με επιφύλαξη τον Τραμπ και την Ε.Ε

17:02 2/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Αρνητικά «βλέπουν» τον Ντόναλντ Τραμπ και τις ΗΠΑ γενικότερα, όπως αρνητικά αντιμετωπίζουν και την Ευρωπαϊκή Ένωση οι Ρώσοι πολίτες στην πλειοψηφία τους σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ρωσικό κέντρο ερευνών Levada-Center. Βέβαια δεν πρέπει να πραβλέπουμε και το ποσοστό όσων βλέπουν θετικά τις ΗΠΑ και την ΕΕ, το οποίο δεν είναι καθόλου

αμελητέο.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, το 40% των Ρώσων αντιμετωπίζει κυρίως αρνητικά τις ΗΠΑ και το 9% τις αντιπαθεί. Συνολικά δηλαδή ένα ποσοστό της τάξεως του 49% βλέπει αρνητικά τις ΗΠΑ.


Το 35% όμως των Ρώσων αντιμετωπίζουν θετικά τις ΗΠΑ, ένα 2% πολύ θετικά, ενώ το 14% δυσκολεύτηκε να απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα.

Σχεδόν παρόμοια είναι η στάση των Ρώσων και έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αντιμετωπίζει αρνητικά το 38%, θετικά το 37% και πολύ θετικά το 2%, ενώ το 14% δυσκολεύθηκε να καθορίσει την στάση του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-23 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.600 προσώπων, ηλικίας 18 ετών και άνω, σε 137 αστικές και αγροτικές περιοχές σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώσοι, Τραμπ, Ε Ε,rosoi, trab, e e