«Άναψαν» τα αίματα στη Βουλή για την άρση ή μη της ασυλίας της Αυλωνίτου

16:43 2/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Απίστευτη κόντρα στη Βουλή με φόντο τη συζήτηση για την απόφαση άρσης ή μη της ασυλίας της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου.

Η άρση ή μη της ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου αφορά σε επεισόδιο το 2012 στο οποίο είχε μπλακεί τότε ως ερευνήτρια με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο.
Οι

δυο τους είχαν αλληλομηνυθεί με τον Σταύρο Χάντζο να κατηγορεί την Ελένη Αυλωνίτου για χειροδικία, με αποτέλεσμα εκείνη τότε να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Μετά την εκλογή της ως βουλευτής η υπόθεση της διαβιβάστηκε στη Βουλή, έτσι ώστε να αποφασιστεί η άρση ή όχι της ασυλίας της.

Στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ελένη Αυλωνίτου παρέστη και ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της καθώς, όπως υποστήριξε, η δίωξη στο πρόσωπο της είχε πολιτικά κίνητρα.

Η πλευρά της αντιπολίτευσης δε συμμερίστηκε αυτή την άποψη, ενώ όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι έχει και η ίδια μηνύσει τον Σταύρο Χάντζο και η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί αύριο, η αντιπολίτευση αντέδρασε τονίζοντας πως και μόνο για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της.

Μάλιστα δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου. Ωστόσο στο σημείο εκείνο παρενέβη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί η περίπτωση εάν πρέπει να προστατεύονται οι βουλευτές, οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τάσος Κουράκης συμφώνησε έχοντας όμως απέναντι του την αντιπολίτευση που επιτέθηκε με σφοδρότητα στο κυβερνητικό στρατόπεδο κατηγορώντας το ότι προσπαθεί να διασώσει τη βουλευτή του παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Τελικά μετά από ώρα έντονων «διαπραγματεύσεων» η συνεδρίαση αναβλήθηκε χωρίς η επιτροπή να πάρει απόφαση για άρση ή μη της ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα