Οι πρώτοι Κουβανοί δημοσιογράφοι στον Λευκό Οίκο.

08:46 22/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Τους πρώτους δημοσιογράφους από την Κούβα καλωσόρισε ο εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου, Τζος Έρνεστ, κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην Ουάσινγκτον για να καλύψουν τις συνομιλίες για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετά από περίπου μισό αιώνα.

«Υπάρχει πιθανότητα να δούμε τον πρόεδρο Ομπάμα στην Αβάνα μέχρι το τέλος του 2016;» ρώτησε η Κριστίνα Εσκομπάρ, από την κουβανική κρατική τηλεόραση. «Ξέρω ότι θα χαρεί πολύ να επισκεφθεί την Κούβα και ιδιαίτερα την Αβάνα» απάντησε

ο εκπρόσωπος του Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο Κουβανός ομόλογός του, Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσαν, τον περασμένο Δεκέμβριο, μια ιστορική συμφιλίωση μετά από 50 χρόνια κρίσης που κληρονόμησαν από τον Ψυχρό Πόλεμο. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σε μια ιστορική συνάντηση στον Παναμά τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ, οι δύο χώρες συνεχίζουν τις συνομιλίες τους για δεύτερη μέρα, στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσαν από κοινού χθες. Σύμφωνα με το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, μετά το τέλος των συνομιλιών σήμερα θα ακολουθήσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου από αμερικανούς και κουβανούς αξιωματούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα