Οι περιουσίες και οι γυναίκες των πραξικοπηματιών ανήκουν τώρα στο έθνος

17:30 20/7/2016 - Πηγή: Aixmi

«Οι περιουσίες και οι γυναίκες των πραξικοπηματιών ανήκουν στο έθνος τώρα».
Την δήλωση αυτή έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Βεϊσέλ Tασκίν, ένας από τα ηγετικά στελέχη της ποδοσφαιρικής ομάδας «Τράμπζον-σπορ» στην Τραπεζούντα, πατρίδα του Ερντογάν και προπύργιο του κυβερνώντος ισλαμιστικού «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑKP).

Σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr, στο Κοράνι και την Σαρία, όταν οι άπιστοι αρνηθούν να υποταχθούν στο Ισλάμ ή αποστατήσουν και επαναστατήσουν, μετά την ήττα τους, οι άνδρες κατασφάζονται,

οι οικογένειές τους πωλούνται ως δούλοι και η περιουσία τους δημεύεται από το κοινό των πιστών (μουσουλμάνων).

Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε κατά κόρον στην διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στις περιοχές όπου νικούσαν οι Τούρκοι.Η ίδια τακτική, την οποία υποστήριξε το στέλεχος της Τράμπζον-σπόρ, δηλαδή «οι περιουσίες και οι γυναίκες των «απίστων» να ανήκουν στο «έθνος»», εφαρμόστηκε κατά κόρον από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ στις ημέρες μας. Απλώς αντί για «άπιστοι» ο Τασκίν έβαλε στο tweet του την λέξη «πραξικοπηματίες» και αντί για «ισλάμ» τη λέξη «έθνος», εννοώντας όμως καθαρά το «έθνος των μουσουλμάνων».

Αντιμετωπίζοντας μία μαζική αρνητική αντίδραση, αν και έλαβε και υποστηρικτικά μηνύματα- στην ανάρτηση του, ο Βεϊσέλ Τασκίν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του και να «κατεβάσει» το εμπρηστικό tweet του.

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Μelis Alphan, μάλιστα έγραψε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας σχετικά:
«Γνωρίζω ότι αυτό είναι ένα απλό tweet από έναν αστόχαστο άνθρωπο. Απλά αναρωτιέμαι πόσοι τέτοιοι υπάρχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα