Οι νέοι καναλάρχες: ΣΚΑΙ- Καλογρίτσας-ΑΝΤ1-Μαρινάκης – Τα ποσά που πλειοδότησαν νικητές και ηττημένοι

03:30 2/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Μετά από περισσότερες από 60 ώρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπερθεματιστές ήταν
1. ΣΚΑΪ – 43,6 εκατ. ευρώ
2. Ιωάννης Βλ. Καλογρίτσας – 52,6 εκατ. ευρώ
3. ΑΝΤ1 – 75,9 εκατ. ευρώ
4. Alter Ego (Β. Μαρινάκης) – 73,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά δόθηκαν 246 εκατομμύρια ευρώ

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε ο

κ.Μαρινάκης, που ήταν ο πρώτος που έφυγε από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΙ): Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια στην Ελλάδα με το χαμηλότερο τίμημα

«Χιτσκοκική η διαδικασία. Ο ΣΚΑΙ διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή και ανακηρύχθηκε υπερθεματιστής από την πρώτη άδεια. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια στην Ελλάδα και έδωσε και τα λιγότερα χρήματα. Χρειάστηκε ψυχραιμία την ώρα της μάχης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος εξερχόμενος του κτιρίου.

Οι πιο χρονοβόρες άδειες ήταν η τρίτη και η τέταρτη αποκάλυψε ο κ.Κιμπουρόπουλος

Σαββίδης: Ούτε τουαλέτα δεν πηγαίναμε χωρίς αστυνομικό-Πολύ ακριβό προϊόν η άδεια
Λίγα λεπτά αργότερα εξήλθε του κτιρίου ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι οι 4 άδειες έφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό πάνω από 250 εκατ. ευρώ. Συγχαίρω τους νικητές. Στον προϋπολογισμό ήρθαν χρήματα που δεν το περίμεναν«.

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει ενδεχομένως σε θεματικές άδειες δήλωσε: Σαφώς με ενδιαφέρει ο χώρος των μίντια, αλλά κατανοώ πόσο κοστίζει αυτός ο χώρος και μόλις έγινε κατανοητό ότι ξεφεύγουμε πολύ από την αξία αυτού, τότε επέλεξα εναλλακτική λύση. Οι άλλοι πλήρωσαν πάνω από 70 εκατ ευρώ για άδειες που η αρχική τους τιμή ήταν 3 εκατ. ευρώ.

Αποκαλυπτικός ήταν και για τις συνθήκες παραμονής στη γενική γραμματεία: Θύμιζε φυλακή και κάναμε αστεία. Λέγαμε ότι με δική μας επιλογή κλειστήκαμε σε χώρο και χωρίς να έχουμε κάνει κάτι παράνομο. Ούτε τουαλέτα δεν πηγαίναμε χωρίς αστυνομικό. Ήταν αποπνικτική η ατμόσφαιρα, ζητάγαμε να ανοίξει η πόρτα και ούτε αυτό δεν το επέτρεπαν.

Ένα πράγμα μπορώ να πω: Όταν πήγα στην τελική φάση έδωσα μηδενικά ποσά.Είχα εκπληρώσει την αποστολή μου.

Ενώ με αρκετές δόσεις χιούμορ είπε ότι στενοχωρήθηκε που ο Αλαφούζος έδωσε πολύ λίγα χρήματα, ήθελα να δώσει περισσότερα, είπε.

Αλκαλάι: Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά

«Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθει πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κάρολος Αλκαλάι. Βγαίνοντας από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο κ. Αλκαλάι χαρακτήρισε τη διαδικασία υπερβολική.

«Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε» υπογράμμισε ο κ. Αλκαλάι και συμπλήρωσε: «Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».

Kαι ο Θοδωρής Κυριακού από τον AΝΤ1 αποχώρησε από το κτίριο της ΓΓΕΕ χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας πρόκειται να το ανακοινώσει επίσημα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Η δημοπρασία των αδειών ολοκληρώθηκε με απόλυτη μυστικότητα καθώς ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα