Έχει δίκιο ο Φίλης για τα Θρησκευτικά -Θα τον αδειάσει ο Τσίπρας λόγω Ιερώνυμου;

21:06 1/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε πολλά, πάρα πολλά, διαφωνώ με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, αλλά η θέση του για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Τι υποστηρίζει; Ότι δεν μπορεί να διδάσκεται το 2016 το μάθημα, όπως γινόταν στο Κατηχητικό πριν από 40 και 50 χρόνια. Και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αντικατασταθεί από μάθημα Θρησκειολογείας, γνώσης των Θρησκειών δηλαδή -περιλαμβανομένης, φυσικά, της Χριστιανικής και δη της Ορθοδοξίας.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας, όπως και η Ένωση Θεολόγων, έχουν ανέβει στα

«κάγκελα». Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ήδη θέσει τρεις «κόκκινες» γραμμές. Το μάθημα να είναι υποχρεωτικό και όχι προαιρετικό, να μη μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας του και ο πυλώνας του να είναι η Ορθοδοξία.

Και επειδή κανένας υπουργός δεν μπορεί να κοντράρει από μόνος του την Εκκλησία της Ελλάδας, ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή ο πρωθυπουργός, ο οποίος διατηρεί και εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις με τον αρχιεπίσκοπο. Κάλεσε, λοιπόν, σε δείπνο και τους δυο, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές. Διότι το τελευταίο που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή την ώρα, είναι μια τυφλή σύγκρουση με την Εκκλησία.

Το ερώτημα είναι ποιος συμβιβασμός θα προκύψει. Θα απομείνει τίποτα από τη σωστή -επαναλαμβάνω- αλλαγή που προωθεί ο Φίλης ή θα πάνε όλα «περίπατο», ώστε να μη διαταραχθούν οι σχέσεις με την Ιεραρχία;

Keywords
Τυχαία Θέματα