Οι «νεκροθάφτες» της ελληνικής οικονομίας έχουν πάρει το πάνω χέρι

12:20 25/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η ανατροπή στις διαπραγματεύσεις που ζούμε τα τελευταία 24ωρα έχουν δυο ονοματεπώνυμα: Πωλ Τόμσεν και Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Ο Δανός «νεκροθάφτης» της ελληνικής οικονομίας με τα υφεσιακά μέτρα που έχει επιβάλει από το 2010, βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Γερμανό υπουργό, ο οποίος προωθεί (από την πίσω πόρτα, μιάς που η Μέρκελ τον έχει παρακάμψει) την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας

ή την έξοδό της από το ευρώ.

Στην πραγματικότητα η Κριστίν Λαγκάρντ δεν κάνει βήμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Τόμσεν, που έχει προαχθεί σε υπεύθυνο του ΔΝΤ για την Ευρώπη. Εκείνος, άλλωστε, επέβαλε το πλεόνασμα 1% για το 2015, ανατρέποντας την απόφασή της να δεχθεί πλεόνασμα 0,8% -πράγμα που από μόνο του σήμαινε επιπλέον μέτρα για φέτος, ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε αποφασίσει να κινηθεί προς έναν ανεκτό από την Αθήνα συμβιβασμό, αφήνοντας στην άκρη τις διαφωνίες Σόιμπλε. Εκείνος, όμως, βρήκε τον τρόπο να περάσει τις ακραίες απόψεις του. Συγκρότησε μέτωπο με τον Τόμσεν και, έτσι, όρθωσε τοίχο απέναντι στην Ελλάδα, χωρίς να φαίνεται πουθενά ο ίδιος.

Στην πραγματικότητα ο Σόιμπλε εκμεταλλεύεται τη φοβία της καγκελαρίου μπροστά στην απειλή να φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Και όσο τα ευρωπαϊκά κράτη (με πρώτο τη Γερμανία) δε συζητούν πιθανότητα «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, όπως ζητά επιμόνως το ΔΝΤ, τόσο ο Τόμσεν θα μπορεί να σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό μας, με την ευγενική υποστήριξη του Σόιμπλε..

Keywords
Τυχαία Θέματα