«μπουρλοτο» στη μισθοδοσια προσωπικου της ερτ!

10:50 25/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Η ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ;
Γράφει ο Κ.Π.
«Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει».
Αυτό το ρητό ταιριάζει «γάντι» στα τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Όπως...
αντέγραψαν το νομοσχέδιο του μορφώματος στο πόδι, η μάλλον στο «περπατητό», έτσι έκαναν και με την επιστροφή των αγωνιστών-εργαζομένων, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.

«Δουλειές του ποδαριού» που λέει ο λαός μας, δεν απεικονίζουν, παρά ελάχιστα την
πραγματικότητα. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο, έχει έναν πρόεδρο που πήρε αμπάριζα την επικράτεια-αυτός πληρώνει;-για να οργανώσει επιτροπές κοινωνικού ελέγχου για την ΕΡΤ. Μετά την Αθήνα, Κρήτη, Κέρκυρα και έχουμε συνέχεια. Μετά, κοσμοπολίτικα Νησιά! Καλοκαιράκι είναι οι «θερμοκρασίες»ανεβαίνουν υπάρχουν επιπτώσεις!!!

Η επιστροφή λοιπόν των εργαζομένων, χωρίς πλάνο, σχέδιο πυξίδα και προορισμό επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τη διοίκηση, που άρχισε να καίει «λάδια» και φλάτζες. Τι εννοώ; Επειδή δεν φρόντισαν οι φωστήρες του Μαξίμου και της διοίκησης να εξασφαλίσουν μια ομαλή επιστροφή όλων και στη συνέχεια να γίνει μία αξιολόγηση για τις ανάγκες λειτουργίας του οργανισμού, τα άφησαν όλα στον αυτόματο πιλότο!

Έτσι λοιπόν χωρίς ξεκάθαρο καθεστώς επιστροφής και με πολλές ασάφειες και προχειρότητες στις αποφάσεις, το 50% σχεδόν όσων επέστρεψαν, επάνω στις αιτήσεις έγραψαν "με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μου". Αυτό έγινε διότι δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα πως, και με τι μισθό θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Θα τους αναγνωριστούν και πέραν των επτά χρόνων; Θα μπουν άμεσα στο ενιαίο μισθολόγιο; Θα πληρωθούν με το μισθό που είχαν στον προ της 11ης Ιουνίου; Θα τους αναγνωριστούν όλα τα χρόνια προϋπηρεσίας στην ΕΡΤ; Θα καθοριστεί με ΚΥΑ που ακόμη την ψάχνουν;

Κάτω από αυτό το ασαφές καθεστώς, πολλοί έχουν στείλει εξώδικα στη διοίκηση ή έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Όλα αυτά ανάγκασαν τη διοίκηση να δώσει με προκαταβολή αντί μισθοδοσίας στο τέλος του μήνα, διότι δεν γνωρίζει τη μισθό θα έχουν. Αυτό έχει δημιουργήσει σύγχυση τους εργαζόμενους που έχουν ανέβη στα κάγκελα και περιμένουν. Εντωμεταξύ άρχισαν τα παρατράγουδα. Υπάρχουν περιπτώσεις, ανάλογα ποιόν προστάτη έχουν κάποιοι ξεροκέφαλοι, και σηκώνουν από τις καρέκλες συναδέλφους τους για να καθίσουν αυτοί/ες.

Σε όλη αυτή τη διάλυση, το πρόγραμμα και η τηλεθέαση της ΕΡΤ βρίσκεται στο «ναδίρ». Όσο για την ενημέρωση και τις ειδήσεις αυτή πάει κατά διαόλου. Η επιλογή του Πάνου Χαρίτου για το κεντρικό δελτίο που δεν ήταν επιλογή Ταγματάρχη ήταν ό τάφος της τηλεθέασης του δελτίου. Όχι βέβαια ότι τα άλλα δελτία είναι καλύτερα.

Λείπει η φρεσκάδα, ανανέωση και ελκυστικότητα, σε πρόσωπα και θεματολογία. Η διοίκηση και προσωπικά ο Ταγματάρχης προσανατολίζονται να επαναφέρουν στην ΕΡΤ την Έλλη Στάη εάν συνεχιστεί η κατρακύλα, γύρω στο φθινόπωρο, με την έγκριση Μαξίμου και Κουμουνδούρου. Μην ξεχνάμε ότι Ταγματάρχης-Στάη είναι «αυτοκόλλητα» πέρα από συνεταιράκια που ήταν μέχρι πριν λίγο «καιρό». Πάντως η αλλαγή του Πάνου Χαρίτου θεωρείτε δεδομένη. Εάν δεν ευοδωθεί η έλευση της Στάη, θα αναζητηθεί νέο πρόσωπο.

Όλα αυτά βέβαια υπό ομαλές συνθήκες. Διότι εάν έχουμε πολιτικές εξελίξεις, τότε ούτε ψύλλος στον «κόρφο» τους. Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εξελίξεις των Βρυξελλών. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως φρόντισε να εγκαταστήσει στο Ραδιομέγαρο, απ΄ευθείας από την Κουμουνδούρου ειδικό «κουμανταδόρο» για τον έλεγχο της ενημέρωσης. Η συμφωνία που υπάρχει με τον Ταγματάρχη είναι, ότι τον τομέα ενημέρωσης και ειδήσεων δεν τον αγγίζει. Αυτό είναι ξεκάθαρο!!! Τα περί πλουραλισμού, ανεξαρτησίας και αξιοπιστίας, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αυτών που το διαδίδουν!
Keywords
Τυχαία Θέματα