Οι νέες ρυθμίσεις για την εισαγωγή σε ΤΕΙ και ΑΕΙ

21:07 6/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις όσον αφορά το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, το σχολικό έτος 2015-16.

Τα κυριότερα σημεία.
1. Όσον αφορά στη δομή του ωρολογίου προγράμματος διαμορφώνονται τρεις ομάδες προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Συνολικά οι μαθητές/τριες θα παρακολουθούν
32 διδακτικές ώρες την εβδομάδα στη Γ” Τάξη του Ημερήσιου ΓΕΛ και 25 ώρες στη Δ” Τάξη του Εσπερινού ΓΕΛ.2. Για όλα τα γνωστικά αντικείμενα (Μαθήματα Γενικής Παιδείας, Μαθήματα Προσανατολισμού και Μαθήματα Επιλογής) θα ακολουθηθούν προγράμματα σπουδών ήδη εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που αντιστοιχούν σε επίσης ήδη εγκεκριμένα σχολικά εγχειρίδια. Ειδικά για τα Λατινικά Θεωρητικού προσανατολισμού και τη Χημεία Θετικού προσανατολισμού επιστημονικές ομάδες που έχουν συγκροτηθεί εργάζονται για την προσαρμογή της διδακτέας ύλης, καθώς η διδασκαλία τους δεν προβλεπόταν στο πρόγραμμα του Νέου Λυκείου για τη φετινή Β” Τάξη.3. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των Μαθημάτων Προσανατολισμού της Γ” Τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου συνολικά περιλαμβάνει 15 ώρες. Τα διδασκόμενα μαθήματα είναι πέντε (5) αλλά δεν είναι και τα πέντε πανελλαδικώς εξεταζόμενα.4. Τα Επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:- 1ο Επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Σπουδές)-- 2ο Επιστημονικό πεδίο (Τεχνολογικές και Θετικές Σπουδές)- 3ο Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Υγείας και Ζωής)- 4ο Επιστημονικό πεδίο (Παιδαγωγικές Σπουδές)- 5ο Επιστημονικό πεδίο (Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής).
Keywords
Τυχαία Θέματα