«Tέλος» Youtube και Twitter στην Τουρκία

20:12 6/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Τουρκία μπλόκαρε για δεύτερη φορά την πρόσβαση στο Twitter και στο Youtube μετά από άρνηση των ιστοτόπων να αφαιρέσουν φωτογραφίες από την ομηρία του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, που έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Τρίτη, μετά από εισβολή ένοπλων ακροαριστερών του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίμ εξήγησε ότι ο εισαγγελέας απαίτησε

το μπλοκάρισμα σε όσους ιστότοπους λειτουργούσαν ενισχυτικά, «ωσαν να διέδιδαν την τρομοκρατική προπαγάνδα», με το να επιτρέπουν την ανάρτηση φωτογραφιών που είχαν τραβήξει οι ίδιοι οι δράστες κατά τη διάρκεια της ομηρίας.

Τόσο το Twitter όσο και η Google, στην οποία ανήκει το Youtube, ανακοίνωσαν πως εργάζονται για την άμεση αποκατάσταση των υπηρεσιών τους στην χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία κλείνει αυτές τις ιστοσελίδες. Τον Μάρτιο του 2014, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, η Άγκυρα είχε πάλι μπλοκάρει τους «πολύπαθους» ιστοτόπους, ύστερα από τη δημοσιοποίηση ηχητικών ντοκουμέντων που ενέπλεκαν τον τότε πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και στενό κύκλο συνεργατών του σε υπόθεση διαφθοράς.

Να σημειωθεί, ότι η Τουρκία κατέχει τα πρωτεία στη λογοκρισία του Twitter, έχοντας υποβάλει το δεύτερο εξάμηνο του 2014, πενταπλάσιες αιτήσεις διαγραφής υλικού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα