Οι Γερμανοί δε θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ αν…

20:35 29/7/2012 - Πηγή: Aixmi

Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών (το 71%) θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης αν δεν τηρήσεις τις δεσμεύσεις της.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Emnid, για λογαριασμό της Bild am Sonntag, είναι αποκαλυπτική των διαθέσεων των Γερμανών, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν βέβαια από τη συνεχή της προπαγάνδα της κυβέρνησης Μέρκελ

για τους «τεμπέληδες» και «κακομαθημένους» Έλληνες.

Το ίδιο γκάλοπ φέρει την πλεοψηφία των Γερμανών (το 51%) να επιθυμεί την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωζώνη, εκτιμώντας ότι έτσι θα είναι καλύτερα υα πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 29% πιστεύει πως θα είναι χειρότερα.

Όλα αυτά την ώρα που ο αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ δήλωνε πως υπάρχουν «σοβαρές αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις».

Δεν είχε κανένα πρόβλημα, μάλιστα, να επανέλθει στις γνωστές συγκεκαλυμένες απειλές για αποπομπή της χώρας μας απ’ το ευρώ. «Αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα. Τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», είπε.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επανέλαβε την θέση του Βερολίνου ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μάρτιν Βανσλέμπεν, έκανε έκκληση να σταματήσει η συζήτηση για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Θεωρούμε ότι είναι λάθος, στη Γερμανία για παράδειγμα, να συζητάται καθημερινά το αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Αυτό δεν μας αφορά. Είναι θέμα των Ελλήνων να αποφασίσουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα