ΟΧΙ

00:51 15/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Είμαι κι εγώ έτοιμη για το μεγάλο ΟΧΙ, που πρέπει να πει ο πρωθυπουργός στους…»Ταλιμπάν» εταίρους μας.
Αυτό το ΟΧΙ που ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να πει στους δανειστές μας ο Χρήστος Κολοβός στο εξαιρετικό άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται στην παρούσα ιστοσελίδα με τίτλο «Αλέξη, μην υπογράψεις αυτό τον αβάσταχτο συμβιβασμό».

«Ή θα πας σε ρήξη -γράφει ο Χρήστος Κολοβός- ή θα σκύψεις το κεφάλι. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν. Η λογική… ευρώ με οποιοδήποτε τίμημα ή αλλιώς καταστρεφόμαστε

είναι ψεύτικο δίλημμα».

Συμφωνώ εκατό τα εκατό και επαναλαμβάνω τα λόγια του αρθρογράφου ενθυμούμενη την οργή της αείμνηστης Κατίνας Παξινού, όταν κάποιος Βορειοευρωπαίος καλλιτέχνης τής έκανε τον έξυπνο πριν από πολλά χρόνια.

Η Παξινού έβαλε τις φωνές!
«Σταματήστε -του είπε- να προσβάλλετε τη χώρα μου, διότι όταν εμείς χτίζαμε τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό, εσείς ήσασταν ακόμα κρεμασμένοι στα δέντρα»!
Αλέξη Τσίπρα, να μην υπογράψεις και επιπλέον να ζητήσεις πίσω (μαζί με τα τόσα και τόσα που μας έχουν κλέψει) και το όνομα «Ευρώπη».
Είναι δικό μας αυτό το όνομα. Δεν είναι δικό τους.
Είναι δική μας η μάνα του Μίνωα. Δεν είναι δική τους.
Είναι δική μας η πόλη, όπου βασίλευε ο γιος της Ευρώπης στην Κρήτη. Δεν είναι δική τους.
Είναι δική μας η Κνωσσός ,η οποία είχε δημόσια λουτρά, ύδρευση και αποχέτευση πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια, τότε που οι «τζιχαντιστές» δανειστές μας κοιμούνταν αγκαλιά με τις ακαθαρσίες τους!!!

Για να μην πιάσω στο στόμα μου και το μολύνω το όνομα κάποιας δυσκοίλιας αυτοκράτειρας, η οποία, στα μετά Χριστόν χρόνια, λόγω ελλείψεως αποχωρητηρίου στο ανάκτορό της(!!!), συνομιλούσε με τους υπουργούς της καθήμενη σε πολυτελέστατο καθίκι καλυμμένο από τους φραμπαλάδες του φορέματός της!!!

Από που κι ως που πολιτογραφήθηκε στη Γηραιά Ήπειρο η Ευρώπη, η οποία μετά το θάνατό της τιμήθηκε ως θεά όχι μόνο από τους Κρήτες αλλά από όλους τους Έλληνες;

Ίσως το άρωμα από τις μυρτιές που σκέπαζαν τα οστά της στις λιτανείες να έφυγε με τον άνεμο προς την Εσπερία και να σκέπασε τη μπόχα από την απλυσιά των κατοίκων της…

Keywords
Τυχαία Θέματα