«Όχι» Βούτση στην πρόταση Καμμένου για δημοψήφισμα

19:04 18/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Αρνητικός στην πρόταση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου όπως έγραψε πρόσφατα σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για διενέργεια δημοψηφίσματος στο οποίο «ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό», φάνηκε ο Πρόεδρος της Βουλής

Νίκος Βούτσης.

Στο περιθώριο κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος λέγοντας: «Όχι, όχι, όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», αποκλείοντας μια τέτοια προσέγγιση ως προς το εθνικό θέμα της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ. «Το Μακεδονικό», όπως είπε, «θα έχει επίκεντρο τη Βουλή και εκεί θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις επίλυσης του».

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των εξελίξεων και συγκεκριμένα αν θα φθάσουμε μέχρι τον Ιούνιο, εκτίμησε ότι μπορεί να έχουμε εξελίξεις πιο γρήγορα. «Εργάζονται όλοι αυτοί που θέλουν, αλλά και όσοι δεν θέλουν, λύση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια, ωστόσο ο συσχετισμός στη γείτονα έχει αλλάξει προς το καλύτερο», είπε. Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη, πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τρίβουν τα χέρια τους, βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη FYROM για να μην υπάρξει λύση. «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα» κατέληξε.

The post «Όχι» Βούτση στην πρόταση Καμμένου για δημοψήφισμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα