ΝΑΤΟ προς Σκόπια: Οι φιλοδοξίες να συνοδεύονται από ρεαλισμό

18:52 18/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ξεκάθαρος ήταν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στα Σκόπια. Όπως είπε: «Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό».

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

ευχαρίστησε την ΠΓΔΜ για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

Ο Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Πάντως χθες σε δηλώσεις του απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να λάβει η γειτονική χώρα πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς να υπάρξει πρώτα λύση στο ονοματολογικό.

The post ΝΑΤΟ προς Σκόπια: Οι φιλοδοξίες να συνοδεύονται από ρεαλισμό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα