ΗΠΑ: Νέα επεισόδια στις ομιλίες του Τραμπ στην Καλιφόρνια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

08:28 28/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Καλιφόρνια κατά τη διακεια ομιλιών του μεγιστάνα Ντόναλτ Τραμπ, που θεωρείται πλέον βέβαιος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα γίνουν τον Νοέμβριο. Εκφώνησε συνολικά δύο ομιλίες, σε τεταμένη ατμόσφαιρα καθώς είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές υπερ αλλά και κατά

του υποψηφίου.

Η αστυνομία έκανε λόγο για περιορισμένης έκτασης επεισόδια. Συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ομιλία διάρκειας περίπου μιας ώρας στο Σαν Ντιέγκο, μια πόλη πάνω στα σύνορα με το Μεξικό, διακόπηκε για λίγο από διαδηλωτές που κατόπιν οδηγήθηκαν εκτός του συνεδριακού κέντρου όπου έγινε η εκδήλωση.

Έξω από το συνεδριακό κέντρο, πλήθη διαδηλωτών υπέρ και εναντίον του Τραμπ απείχαν μόνο μερικά μέτρα, με δεκάδες αστυνομικούς με εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών να τα χωρίζουν. Σημειώθηκαν σποραδικά επεισόδια, με ορισμένους διαδηλωτές να πετούν πλαστικά μπουκάλια με νερό, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Μετά την ομιλία του δισεκατομμυριούχου, πρώην σταρ τηλεοπτικών ριάλιτι, η αστυνομία διέταξε τους διαδηλωτές να διαλυθούν, χαρακτηρίζοντας τη συγκέντρωση παράνομη, όμως πολλοί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν.

Στο Φρέσνο, ο επιχειρηματίας επανέλαβε την υπόσχεσή του να οικοδομήσει ένα τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού το κόστος για το οποίο θα καλύψει η μεξικανική κυβέρνηση.

Νωρίτερα διαδηλωτές ανέβηκαν πάνω σε αυτοκίνητα της αστυνομίας, πέταξαν αυγά, κατεψυγμένα προϊόντα και άλλα αντικείμενα, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα εναντίον του Τραμπ, αλλά χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, όπως συνέβη στο Νέο Μεξικό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα