Ο Βαρουφάκης ή ο Τσίπρας λέει ψέματα για το παράλληλο νόμισμα και το Plab B;

22:12 21/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Βαρουφάκης «καρφώνει» σε καθημερινή βάση τον Τσίπρα, με στόχο να τον καταδείξει ως πολιτικό ιθύνοντα του Plan B, το οποίο εκείνος απλώς ανέλαβε να υλοποιήσει.

Μιλάει για «σχέδιο υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού», που είχε αρχίσει να εξυφαίνεται πριν διεξαχθούν καν οι εκλογές τους περασμένου Ιανουαρίου, και κατέληγε στην κυκλοφορία «παράλληλου νομίσματος«, σε περίπτωση που οι δανειστές απέρριπταν τις ελληνικές προτάσεις.

Όπως και έγινε, δηλαδή.

Η αφήγηση του πρωθυπουργού είναι τελείως διαφορετική.

Στην ΕΡΤ είχε πει ότι τον Μάρτιο έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συντάξει έκθεση για τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ. Το έκανε -εξηγούσε- διότι ο Σόιμπλε το είχε προτείνει ευθέως στον Βαρουφάκη εκείνες τις μέρες. «Διάβασα το πόρισμα, διεπίστωσα τις καταστροφικές συνέπειες και το διέγραψα ωε εναλλακτική λύση», είχε σημειώσει.

Προφανώς, κάποιος από τους δυο λέει ψέματα. Ποιος είναι αυτός;

Ο Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας έκανε πίσω μόνο στο τελευταίο βήμα. Όταν κέρδισε, δηλαδή, το δημοψήφισμα δεν προχώρησε αμέσως στην έκδοση χρεωγράφων στο εσωτερικό (παράλληλο νόμισμα, δηλαδή), όπως προέβλεπε το σχέδιο. Αυτός είναι και ο λόγος -ισχυρίζεται- που παραιτήθηκε τη νύχτα που πήρε 62% το «Όχι».

Με δυο λόγια, ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι το δημοψήφισμα είχε άλλο στόχο από τον διακηρυγμένο της διαπραγματευτικής ενίσχυσης του πρωθυπουργού. Εξηγεί ότι είχε στόχο να γίνει το πρώτο βημα διαζυγίου από το ευρώ.

Τα όσα αναφέρει είναι συνταρακτικά και δε μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να ξεκαθαρίσει πλήρως την κατάσταση πριν δηλητηριαστεί πλήρως η πολιτική ζωή…

Keywords
Τυχαία Θέματα