Ο Τύπος καταδικάζει τα επεισόδια στη Μασσαλία

12:49 12/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο βρετανικός και γαλλικός Τύπος κατακρίνουν τα όσα διηξήχθησαν ανάμεσα σε χούλιγκαν στη Μασσαλία πριν από τον αγώνα της Ρωσίας με την Αγγλία στο πλαίσιο του Euro 2016 αλλά και μετά τον αγώνα μέσα στο Βελοντρόμ.

«Ντροπή» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της μεγαλύτερης αθλητικής εφημερίδας της Γαλλίας «L’ Equipe», η οποία περιγράφει ως «σκηνή αντάρτικου πόλης» τα γεγονότα, στη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκαν 35 άνθρωποι, ένας εκ

των οποίων, Άγγλος οπαδός, χαροπαλεύει. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ «το Euro ήδη έχει παραδοθεί στον φόβο».

«Η Γαλλία απέναντι στους χούλιγκαν» γράφει η «Le Parisien Aujourd’hui» έπειτα από τις «ανήκουστες σκηνές βίας», που μεταδόθηκαν κι εξακολουθούν να αναμεταδίδονται διαρκώς στις τηλεοπτικές οθόνες, κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

Την ίδια ανησυχία εκφράζει και η «Journal Du Dimance»: «Οι χούλιγκανς αυτοπροσκλήθηκαν στο Euro».

Το αθλητικό ένθετο της βρετανικής κυριακάτικης Daily Mail, ανακαλεί στη μνήμη των Βρετανών τις επώδυνες αναμνήσεις από το φαινόμενο των χούλιγκαν που κάποτε μίαινε το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η «Sunday Telegraph» εκφράζει επίσης την «ντροπή» της και επιρρίπτει την ευθύνη στους «ταραξίες οπαδούς».

Επίσης, η Sunday Mirror παραφράζει τη φράση «happy and glorious» (ευτυχισμένη κι ένδοξη) στον βρετανικό εθνικό ύμνο God save the Queen (ο Θεός να σώζει τη Βασίλισσα), παραθέτοντας τον τίτλο «Happy…Inglorious» (Ευτυχής…Άδοξη) καυτηριάζοντας την «αξιοκατάκριτη» στάση των οπαδών της Εθνικής Αγγλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα